Smoothies: gezonde fruitshakes maken met iPhone-app

De iPhone en iPad-app Smoothies de gezonde fruitshakes helpt je smoothies te maken met verschillende vruchten en vertelt waarom ze goed zijn.

Smoothies iPhone iPadDe goede voornemens om meer te sporten zijn mislukt, maar je wilt het wel gezonder aan doen? Of je wil er juist een schep bovenop doen? Er is altijd nog de smoothie. De fruitdrank is nooit te beroerd om je een dosis verse energie te geven en helpt je ook nog aan je fruit te komen elke dag. Volgens de Nederlandstalige iPhone-app Smoothies de gezonde fruitshakes, kan je bovendien heel wat ziektes tegenwerken met de juiste ingrediënten.

Dat is wel de functie die de Smoothies-app het meest bijzonder maakt na alle andere smoothies-app die er al zijn. Met een tik op Gezond krijg je een lange lijst ziektebeelden te zien die je dwars kan zitten door de fruitsappen te nemen. Cholesterol, bloedarmoede, een beroerte, maar ook huidkanker, het genezen van wonden en het verbeteren van het immuunsysteem staan ertussen. Je ziet eerst de ingrediënten die er goed voor zijn en dan de smoothies die erbij worden aanbevolen.

Hoe serieus je dat wil nemen is aan jou. De app geeft in ieder geval geen toelichting waarom een bepaalde fruitsoort goed is tegen een ziekte. Gelukkig kan je de app ook wat luchtiger oppakken.

Smoothies iPhone aardbeien Smoothies ingrediënten iPhone

Op elke smoothiepagina zie je eerst de bereidingswijze summier uitgelegd, de ingrediënten en de voedingswaarden van de smoothie. Zo zie je dat een aardbeiensmoothie goed is voor 98 procent van je dagelijkse aanbevolen vitamine C! De instructies kunnen wel wat duidelijker trouwens. Je ziet niet hoe groot je glas wordt en ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen ingrediënten die in de blender mogen en die voor versiering op de smoothie dienen.

Standaard zie je vier smoothies in de app. Je kan er doorheen vegen of ze sorteren op light, melk en water. Ook lees je waarom variatie in smoothies belangrijk is. Ben je uitgekeken op de smoothie aardbeien, mango, ananas en banaan, dan kan je het aantal oprekken tot 25 (exotischere) smoothies in de betaalde versie van de app.

Downloaden: Smoothies de gezonde fruitshakes gratis (gratis met 4 smoothies, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Smoothies de gezonde fruitshakes (€1,79 met 25 smoothies, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2014, 14:30
Categorie Eten en drinken
Onderwerp alcohol

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.