FileMaker gaat Bento-databases ook op iPad beschikbaar maken

Filemaker Bento komt straks ook op de iPad beschikbaar, meteen bij de lancering van de iPad. Bento is een tool voor persoonlijke databases, waarmee je een adresboek of andere kaartenbak kunt maken.

ipad bentoAankondigingen van iPad-games zijn er te over, maar mensen die van plan zijn om de iPad voor serieuze toepassingen te gebruiken, willen ook wel eens weten wat ze straks kunnen doen. Apple-dochterbedrijf FileMaker heeft nu aangekondigd, dzt ze de applicatie Bento ook op de iPad beschikbaar gaan stellen. Meteen bij de lancering van de iPad zal Bento beschikbaar zijn. Met Bento kun je makkelijk een persoonlijke database maken, bijvoorbeeld een naar eigen inzicht ingedeeld adresboek (zoals op de foto) of een database van de spullen die je op Marktplaats verkoopt, de appartementen die je als makelaar verhuurt of de freelancers die je als kleine ondernemer inhuurt. Het mooie is dat het op het grote scherm van de iPad veel meer informatie kwijt kunt.

Bento zal een concurrent worden van OmniGroup’s productiviteitstools, die ook op de iPad beschikbaar komen. Bento is ook beschikbaar op de Mac. Op de iPad kun je het als losse applicatie gebruiken of draadloos synchroniseren met de desktopversie Bento 3. Om je op weg te helpen worden er diverse templates meegeleverd, bijvoorbeeld voor adresboeken en andere kaartenbaktoepassingen. De iPad-versie gaat €3,99 kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2010, 15:05
Categorie Uncategorized
Onderwerpen bento, database, filemaker, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.