Figure van Propellerhead: kopieer je muziek en mix samen met een ander

Figure van Propellerhead is een nu nog leukere iPhone-app om muziek op te maken met een paar panelen. De nieuwste update zorgt ervoor dat je samen met een ander kan jammen en kan je muziek kopiëren.

Figure van Propellerhead iPhone headerBinnen drie minuten een kloeke melodie op een stoere beat, was en is de premise van de iPhone-app Figure. Wij vonden het leuk bij de release in april dit jaar en jullie net zo. Toch was er een aardig minpunt op te tekenen bij de applicatie waarmee je je eigen elektrodeuntje in elkaar kan draaien met een paar intuïtieve panelen. Een mogelijkheid om liedjes op te slaan ontbrak. De app was meteen de eindbestemming voor je creativiteit. Nu niet meer: versie 1.2 introduceert een kopieer-functie zodat andere apps er verder mee kunnen stoeien.

Muziekapplicaties met een plak-functie, zoals Apple’s eigen GarageBand bijvoorbeeld, horen nu de muziek van Figure te plakken en ten gehore te brengen. Daardoor wordt het ook ineens een stuk leuker om niet meteen een overgeproduceerde melodie te maken – iets wat je in Figure al snel hebt – maar ook een minimaal ritme uit te bouwen. Je uiteindelijke loop kan je dan als basslijn gebruiken voor bijvoorbeeld een gitaar- of zangsessie in GarageBand.

Andere vernieuwingen in versie 1.2 zijn de toevoeging van een grid op de zogenaamde ‘performance pads’, zodat je nauwkeuriger ziet hoe je klanken verandert. Ook nieuw zijn de atonal en chromatic scale mode waarin je aan de slag kan, maar de leukste extra is de WIST-ondersteuning. Die Wireless Sync-Start Technology zorgt ervoor dat twee apps met die techniek zo kunnen synchroniseren dat ze met elkaar in de pas lopen. Zo kan je dus samen met iemand anders die Figure ook heeft, een beat maken.

Natuurlijk is de insteek van Figure onveranderd. De elektromuziek-tools van Propellerhead zijn doorgaans veel duurder dan de 79 cent die de app kost. Figure is vooral bedoeld om even lol mee te maken. 108 Nederlandse App Store-beoordelingen met een gemiddelde waardering van 4,5 ster geven aan, dat die insteek geslaagd is.

Downloaden: Figure (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2012, 21:14
Categorie Muziek
Onderwerp muziek maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.