Emulsio: alle controle over videostabilisatie op iPhone en iPad

Video-app Emulsio laat je tot in detail het opgenomen beeld stabiliseren. Hierdoor heb je invloed op horizontale, verticale en rotatie-trillingen.

Emulsio iPhone teaserHoewel de iPhone een softwarematige videostabilisator heeft, heb je maar weinig directe invloed op hoe het beeld stabieler gemaakt wordt. De iPhone doet softwarematig op de achtergrond zijn werk, waarna jij enkel het resultaat ziet. iOS-app Emulsio geeft je de controle in eigen handen. Je kiest hoeveel van het beeld weggesneden mag worden om een stabieler resultaat te creëren en of je horizontaal, verticaal en rotaties wil stabiliseren.

Emulsio ging eerder door het leven als Movie Stiller. De app werd volledig vernieuwd voor versie 2.0, met een nieuwe interface, betere videostabilisatie en een nieuw verdienmodel. Je downloadt de applicatie nu gratis, maar betaalt 1,79 euro als je af wilt van de restrictie dat video’s maar 30 seconden lang mogen zijn. Je verwijdert dan ook het watermerk van de video’s.

Emulsio-iPhone-iPad-wobble

Voor de techniek maakt Emulsio gebruik van de nieuwe videomogelijkheden die onder iOS 7 vrij zijn gegeven. Daardoor is het renderen van video’s betrekkelijk snel geworden, en dat werkt meteen in je voordeel als je een video in de app inlaadt of je eigen bewerking opslaat. Het nieuwe design van de app zorgt ervoor dat je de belangrijke functies ook meteen bij de hand hebt. Centraal zie je het videobeeld, bovenin beeld veeg je door de video om een ander fragment te selecteren en linksboven zie je de knoppen waar het in de app om draait. Je kan van boven naar anderen horizontale en verticale camerabewegingen compenseren, rotatiebewegingen in de video tegengaan, het verwijderen van het wobble-effect (lijnen die in beeld komen als je de camera snel hebt bewogen) en ten slotte stel je geavanceerde stabilisatieopties in.

De app kan ook slow-motion-video’s op de iPhone 5s bewerken. De geïmporteerde video’s behouden hierbij een beeldsnelheid van 120 frames per seconde.

Het aardige van Emulsio is dat je de resultaten van je bewerkingen live naast de originele video kan leggen. Zo zie je meteen of de veranderingen je video ten goede komen. Zo niet, dan kan je altijd weer terug naar het origineel. Zelfs als je delen van de video afsnijdt om hem in te korten, kan je nog terug naar de afgesneden delen.

Downloaden: Emulsio (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 19:59
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.