iCulture speelt The Tribez & Castlez, Cloud Breaker en veelbelovende Star Horizon

Starfox komt naar de iPhone en iPad, maar het is toch anders en heet Star Horizon. We spelen ook The Tribez & Castlez en verwijderen blokken.

ICS The Tribez and Castlez iPad iPhoneEen koninkrijk opbouwen is één ding. Het handhaven een ander. Je doet het beide in The Tribez & Castlez, inclusief de koddige mannetjes en vrolijke tekenstijl die het vorige deel ook al kenmerkte. We spelen ook Cloud Breaker, een puzzelspelletje met een enorme tijdsdruk erachter, waarin je in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk blokken combineert. En kijken uit naar Star Horizon, een arcadegame in de ruimte.

The Tribez & Castlez boert goed

ICS Tribez Castlez vechtenEn wij maar denken dat woorden eindigen op een z waar een s hoort te staan iets van een decennium geleden is. Een nieuw bouw- en managementspelletje van ontwikkelaar Game Insight schopt er lekker tegenaan. The Tribez & Castlez is de opvolger van The Tribez, waarin je volken na de prehistorie nog de eerste beginselen van beschaving bijbracht. In de opvolger ben je beland in de middeleeuwen. Ze zien er nog steeds net zo koddig uit, maar er is wel stront aan de knikker. Het vredige uit de begintijden is er wel af: het staat andere koninkrijken vrij om je aan te vallen en andersom zal je zelf ook het aanvallende pad kiezen. Zo sta je oog in oog het goblins, trollen en andere typische fantasieschepsels. Ondertussen bouw je aan je eigen rijk, met natuurlijk veeteelt, tuinbouw en de logische stappen die daarop volgen. Vijandig terrein verkennen wordt beloond met allerlei schatten en items, die je kunnen helpen bij het inzetten van helden die je weer nodig hebt bij confrontaties met tegenstanders. ‘Tribez 2’ is fraai uitgewerkt, maar gaat wel een beetje langzaam. Je zal regelmatig flink moeten wachten op je huidige stap voordat je die erna mag zetten. Temeer mag je de reacties van dit artikel aanwenden om vrienden op te sporen in The Tribez & Castlez. Samen sta je sterker.

Downloaden: The Tribez & Castlez (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Cloud Breaker: snel, blokken

ICS Cloud Breaker iPad iPhoneDe ene na de andere blokkenformatie trekt aan je voorbij en je hebt maar even als je de volgende puzzel wilt halen. Cloud Breaker mengt het halen van een highscore met puzzelen. Gevolg: het puzzelen staat onder hevige tijdsdruk. In elke vorm die je voor je krijgt, schuif je een of meerdere blokjes zo dat blokken van dezelfde kleur gecombineerd worden. Zo speel je ze weg en kruipen de overige blokken tegen elkaar aan. Hebben die dezelfde kleur, dan verdwijnen ze ook. Met die logica kan je de eerste uitdagingen aangaan en halen in een of twee schuifbewegingen. Die het waar mogelijk vooral in één keer, want dat lever je meer bonustijd op die wordt gevisualiseerd in blokjes onderin beeld. Cloud Breaker is weer eens een lekker origineel blokkenspel. Het gestress niet iedereen zal aanstaan, maar je kan het gratis proberen.

Downloaden: Cloud Breaker (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Star Horizon ziet er goed uit

We hebben al een tijd lang geen Trailer van de Dag meer in de iCulture speelt, maar als we er een zouden benoemen vandaag, dan wordt het Star Horizon hoor. De trailer kondigt de lancering van de game op 20 maart aan. Die dag zal je het actiespel kunnen downloaden voor 3,59 euro en ben je verlost van in-app aankopen om de game te spelen. In de trailer zie je meteen dat ontwikkelaar Tabasco er echt iets van probeert te maken: er is een hint naar een verhaal, je staat oog in oog met een mogelijkheid om het verhaal aan te passen als speler en er is actie. Lekker uitziende actie, tussen ruimtepuin en op de flanken van enorme joekels van ruimteschepen. Je bestuurt Star Horizon met simpele veegbewegingen op het scherm, zodat er alle ruimte is voor actie. Het is een on-rails game en doet meteen denken aan het schitterende en uitdagende Arc Squadron, en dat is absoluut geen slecht teken. Dichterbij een lekkere arcade-ervaring komt een game op de iPhone en iPad moeilijk.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.