Farming Simulator 14: boerderijmachines met multiplayer op iOS

Farming Simulator zet je achter het stuur van tractoren, trucks, combines en andere landbouwvoertuigen. De iPhone- en iPad-game heeft coöp.

Farming Simulator 14 iPad iPhoneAls je denkt dat er uit het besturen van een tractor geen game te halen is, heb je het mis. De Farming Simulator-serie is al even over de Duitse landsgrenzen ontsnapt. Farming Simulator 12 was ook in Nederland al een succesje en het recent uitgekomen Construction Simulator 2014 scoort zelfs nog beter in de App Store. Farming Simulator 14 kan het succes nog eens vergroten, met zelfs een multiplayer waarin twee spelers samen het land kunnen ploegen.

De multiplayer werkt helaas niet online, maar is bedoeld voor spelers die bij elkaar in de buurt zijn. Het werkt via het Wi-Fi-netwerk waar beide spelers op verbonden moeten zien of via Bluetooth als je dicht bij elkaar in de buurt zit. Nu is dat sowieso wel handig voor de zaken waarvoor je een samenwerking wilt aangaan. Als de een de combine bestuurt die het maïs van het land haalt en de ander de tractor met laadbak bestuurt, is enige communicatie om het soepel te laten verlopen wel handig.

Farming Simulator 14 ploegen

Het is een van de taken die je op je kan nemen in Farming Simualtor 14 voor iPhone en iPad. In het spel kruip je achter het stuur van echt bestaande machines van Case IH, Deutz-Fahr, Lamborghini, Kuhn, Amazone en Krone. De bediening wijkt af per voertuig om de game een realistischer gevoel mee te geven, maar als grote overeenkomst zie je rechts in beeld de snelheidsmeter waar je overheen veegt voor aanpassingen. Knoppen links onderin laten je kiezen tussen functies als sturen, de kieper besturen, maaien maar ook toeteren.

Farming Simulator coop multiplayer iOS

Farming Simulator 14 gaat niet voor een simpele spelbesturing dus en speelt juist de experimenteer-maar-lekker kaart die fans van deze machines kan aanspreken. Qua opzet is het ook niet echt een game. Je hebt geen einddoelstellingen voor het seizoen als je met de oogst begint bijvoorbeeld. Wel zijn er verschillende missies die je op je kan nemen in de open wereld. Zo maai je gras, maak je hooibalen om de koeien te voederen en verkoop je melk aan de hoogste bieder. Ook gras kan je overigens verkopen. Zo komen andere voertuigen in de ‘simulatie’ financieel binnen handbereik. Je kan geld echter ook uitgeven aan computerassistenten die je helpen bij missies. Als je niemand in de buurt hebt op hetzelfde Wi-Fi-netwerk, is de computer ook echt niet te beroerd je te helpen met de oogst.

Downloaden: Farming Simulator 14 (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2013, 18:15
Categorie Games
Onderwerp boerderij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.