iCulture speelt: Parcel Panic 2 en Nederlandse games Furiosity en Combi

Furiosity en Combi zijn nieuwe Nederlandse iPhone- en iPad-games die je hersens aan het denken zetten. Parcel Panic 2 lijkt op Crazy Taxi.

ICS Parcel Panic 2 iPad iPhoneWe beginnen de iCulture speelt na de week van het geweldige Oceanhorn maar eens met twee Nederlandse spelletjes van een heel ander kaliber. Het kaliber ‘iedereen kan ze spelen, maar je moet er slim genoeg voor zijn om ze door te zetten’. Combi is een iOS 7-achtige interpretatie van Mastermind en Furiosity is een spel waarin je maar liefst 144 keer een patroon moet ontdekken om het spel uit te spelen. Parcel Panic 2 is wat luchtiger vermaak.

Combi: Mastermind met aansprekend app-icoon

ICS Combi iPhone MastermindHet online mijnenveger-spelletje Flags maakte ons eerder dit jaar al vrolijk en nu hebben ontwikkelaar Rits Plasman en zijn collega’s opnieuw een online spelletje in petto gebaseerd op een eeuwenoud principe. Combi is een iOS 7-stijl vertaling van Mastermind waarin je steeds de code van de computer kraakt voor een hoge score. Het spel doet in zijn uitstraling meteen in match 3-spelletje Dots denken. Het heeft een witte of zwarte achtergrond en daarop gekleurde rondjes met genoeg ruimte er omheen. Natuurlijk draait alles om die gekleurde rondjes. Daarmee kraak je de code van de tegenstander die zelf vier rondjes heeft neergelegd naast elkaar als de te kraken code. Volgens het Lingo-principe wordt elk rondje geanalyseerd. Zo zie je na een beurt hoeveel rondjes er op de goede plek liggen en hoeveel er wel in voorkomen, maar op een andere plek leggen. Je kan het spelletje in tegenstelling tot Flags niet online tegen anderen spelen, maar beklimt wel de ranglijsten van spelers door zoveel mogelijk punten te vergaren. Fanatieke Apple-fans zullen verder vrolijk worden van het icoontje van het spel, vermoeden we.
Downloaden: Combi (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Furiosity: gelaagd spelletje

ICS Furiosity iPhone iPad iOS 4.3Wat zijn we hard in het spelletje van Bart Bonte getuind. Even dachten we dat het een belachelijk simpel spel was waarin je alleen maar een veld van een klein in een andere kleur hoeft te veranderen. Maar wat kwamen we bedrogen uit. Oh, het klopt hoor: je krijgt elk level de opdracht het veld van één kleur in een andere kleur te veranderen. Maar na de eerste levels waarin dat bijna uitdagingsloos eenvoudig gaat, stuit je op de grote slimmigheid van het spel. Het patroon verandert elke keer. Het ene level tik je op een blok in het veld en verandert alleen die van kleur, de volgende keer gaan de vier omliggende blokken mee. En de volgende keer kleuren drie blokes onder je vinger mee, maar verspringt de vierde ernaast. Dan wordt het toch een stukje lastiger hoor. Je kan elk level vanaf de start opnieuw beginnen met de herstartknop links bovenin beeld en die knop zal binnen de kortste keren je grootste vriend zien. Uiteindelijk mag je patronen herkennen in maar liefst 144 levels. Je kan dus een flinke kluif hebben aan Furiosity.
Downloaden: Furiosity (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Parcel Panic 2

ICS Parcel Panic 2 iOS screenshotTer gelegenheid is het eerste deel gratis vandaag en als we daarbij nog eens een blik op de App Store werpen, zien we dat er gemengde gevoelens zijn over Parcel Panic. Het spel waarop je op een eiland een bestelwagen rijdt om pakketjes te bezorgen zag er leuk uit, maar liet qua afwisseling en spelen wel wat te wensen over. We hebben ongeveer hetzelfde gevoel bij Parcel Panic 2, dat veel meer op highscores halen is gericht en gratis is te downloaden. Op een zonnig eiland bezorg je zoveel mogelijk pakketten voor je benzine op is. Bij elke groene zone waarop je een pakket aflevert, wordt je benzine bijgevuld en zo rijd je zo snel mogelijk om steeds zoveel mogelijk tijd over te houden. Kenners weten dat het idee hetzelfde is als Crazy Taxi, alleen word je hierin niet steeds onderbroken door tussenfilmpjes. Je scheurt gewoon door, via de groene pijlen op de weg naar het volgende afleverpunt. Die groene pijlen halen het avontuur helaas wel uit het spel. Zorgen ervoor dat je het eiland niet meteen leert kennen en stoppen het aantal shortcuts dat je neemt af. Jammer, maar daardoor kan je wel lekker zorgeloos het gas intrappen en op naar je eerste highscores. In het verschiet liggen allerlei updates en andere wagens en als we vergeten dat hier en daar wat rare fouten in het eiland voorkomen, is Parcel Panic 2 een geinig spelletje voor even een of twee sessies – yeah right – tussendoor.
Downloaden: Parcel Panic 2 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.