PebbleNav laat je navigeren met Pebble-horloge

PebbleNav is een navigatie-app die instructies op je Pebble-scherm laat zien. Handig als je niet steeds op je iPhone-scherm wilt kijken.

pebble navEr komen steeds meer leuke apps voor Pebble beschikbaar. Voor de meeste heb je de nieuwe beta-firmware 2.0 nodig, maar er zijn ook al allerlei toepassingen die nog met 1.x werken. Zoals PebbleNav, een app waarbij je navigatie-aanwijzingen op je polshorloge krijgt. Handig als je je iPhone liever wilt wegstoppen omdat het regent of omdat je door een schimmig buurtje wandelt. We probeerden het uit.
Het eerste wat je moet doen om PebbleNav te kunnen gebruiken is het downloaden van de app. Dat kost €3,59 en geeft je toegang tot een vrij simpele app, die er op het eerste gezicht uitziet als Google Maps.

Het koppelen met de Pebble-app is vrij simpel te doen. Daarna voer je bovenin het scherm van PebbleNav een bestemming in, je bekijkt de route en als je tevreden bent tik je op Start. Pas dan verschijnt er iets op het scherm van je Pebble-horloge: een aanwijzing met een naar mijn smaak iets te korrelig kaartje. Maar dat geeft niet. Je horloge trilt als je een bocht moet nemen en als je twijfelt kan je altijd even op je iPhone-scherm kijken, waar een duidelijker kaartje van de omgeving te zien is.

PebbleNav is alleen geschikt voor voetgangers en fietsers. Via de instellingen kun je aangeven welke vorm van navigatie je wilt: wandelen of fietsen. Meer opties zijn er niet. De app bevat verder alleen een linkje om de normale Pebble-app te installeren en om contact op te nemen met de ontwikkelaar.

Is het wat? Nou, op zich wel. Het is best handig als er steeds meer informatie makkelijk afleesbaar op je pols verschijnt, zonder dat je een app hoeft te openen. PebbleNav is alweer een leuke een toepassing, die ik nog niet eerder had gezien. Maar ik zou er niet speciaal een Pebble voor kopen.

Downloaden: PebbleNav (€3,59, iPhone, iOS 7.0+)

pebblenav kaart pebblenav instellingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2013, 17:00
Categorie Navigatie
Onderwerp pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.