FarmVille 2: Het Boerenleven uitgekomen op iPhone en iPad

FarmVille 2 voor iPhone en iPad is het vervolg op het populaire freemium-spel waarin je een boerderij bouwt. Hij doet hetzelfde als Hay Day.

FarmVille 2 iPad iPhoneFarmVille was de aanstichter van gigantisch succes voor Facebook-spellen. Het was het begin van sociale bouwspelletjes, waarbij je een beroep deed op vrienden om geholpen te worden. En het was een van de trendsetters van het fenomeen freemium dat nu zowat alle mobiele games overheerst: gratis spelen, voordelen behalen als je betaalt. En nu heeft het een opvolger gekregen die wél voor de iPhone en iPad beschikbaar is. FarmVille 2 is uit.

Geen Facebook nodig

Je mag het succes van de originele FarmVille als oorsprong zien van een heel genre aan gratis bouw- en managementspelletjes. Of om het botter te zeggen: waarom de nieuwe Rollercoaster Tycoon 4 Mobile vorige week zo slecht bij ons in de smaak viel. FarmVille, de boerderijsimulatie waarin je gewassen verbouwt, fruit teelt en dieren houdt, was voor veel ontwikkelaars bijvoorbeeld de inspiratie om met timers te werken. Wachtprocessen die je alleen kan versnellen als je geld op het spel stuk slaat. De game was een van de eerste games waar je Facebook en een internetverbinding voor nodig had. Daarom is het verrassend dat FarmVille 2 juist afrekent met die twee frustraties. Je hebt nu geen Facebook meer nodig en kan het spel (tot op zekere hoogte) spelen zonder interverbinding. Het wachten zit er nog wel in. Het is immers het verdienmodel van het spel.

Wat kan je extra met Facebook?
Facebook is dus niet nodig, maar wordt wel beloond. Door je aan te melden kan je verder spelen in FarmVille 2 op Facebook en andere platformen. Ook kan je zo handiger vrienden helpen en coöperaties maken met andere boeren.

Gezellig

FarmVille 2 vissen in vijverFarmVille 2 ziet er een stuk leuker uit dan zijn voorganger en het iOS-kassucces Hay Day. Je bekijkt de boerderij nog altijd schuin van bovenaf, maar de natuur, gebouwen en voorwerpen zijn in 3D-getekend. Het spel ziet er daardoor moderner uit. Ook de sfeer is leuk. In ‘Het Boerenleven’ begin je niet op gewoon een grasveld, maar word je omringd door bos en water. Het lijkt wel een campinglandschap waarop je een boerderij begint. Zo zie je ook standaard al een kraam, een prijzentent, een vuurtoren en een minivliegveld waar je later gebruik van kan maken. Het gras om je heen waar je naar kan uitbreiden, is nu nog lang en staat vol bloemetjes. Het ziet er gezellig uit.

Niks nieuws onder de zon

FarmVille 2 water naar je boerderijQua gameplay is er niet zoveel nieuws onder de zon in FarmVille 2. De vuurtoren belooft een spannende extra, maar die speel je niet zomaar vrij. En dan lijkt het spel inhoudelijk toch heel erg op Hay Day, dat eigenlijk al alle mogelijkheden in het genre heeft verkend. Ook in FarmVille 2 kan je lid worden van een coöperatie met andere boeren om te handelen en om elkaar een handje te helpen. Verder verbouw je natuurlijk tarwe, groente en fruit. Je vangt zeevruchten, kan de boerderij decoreren, dieren verzorgen en kan chatten met medespelers.

FarmVille 2 doet dus eigenlijk alles wat Hay Day al deed. Wat op zijn beurt weer verder bouwde op de basis van het originele FarmVille. Het betekent dat FarmVille 2: Het Boerenleven niet het verplichte volgende spel is om te spelen voor de fanatieke boerderijbouwers. Maar het ziet er wel erg leuk uit, het bedient lekker makkelijk en ja, het is opnieuw gevaarlijk verslavend.

Downloaden: FarmVille 2: Het Boerenleven (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.