Globo: fraaie wereldklok met geografische informatie en wekker

Globo voor iPhone is een stijlvolle wereldklok met handige geografische informatie en de optie om allerlei wekkers in te stellen.

globoWie veel reist of geliefden in het buitenland heeft moet dikwijls een rekensommetje maken: wat is nu ook alweer het tijdsverschil en hoe laat is het daar nou precies? Er zijn diverse apps die het antwoord op deze vragen in een overzichtelijke wereldklok-app hebben gestopt, maar het nieuwe Globo doet het een stukje beter en mooier dan de concurrentie. In een strakke interface die enigszins aan Clear doet denken kun je niet alleen aan de tijd zien hoe laat het in jouw favoriete landen is, maar ook aan de kleur. Als het ergens ‘s ochtends vroeg is, bijvoorbeeld in Shanghai, krijgt de balk van die stad de gele kleur van een zonsopgang. Hoe later het ergens is, hoe donkerder het geel wordt, geleidelijk veranderend in donkerpaars voor ‘s nachts. Maar Globo heeft meer: voor iedere locatie kun je geografische informatie vinden en een wekker zetten.

Qua informatie zie je bijvoorbeeld de tijdzone, coördinaten en de afstand van de locatie in kilometers, maar ook hoe laat het er ten opzichte van een andere locatie is. Je ziet bijvoorbeeld hoe laat het in Sydney is als het in Londen 13.00 uur is. Handig als je op doorreis bent of een zakelijke conference call met gesprekspartners in meerdere landen wil houden. Ook is het mogelijk om, als je in het buitenland bent en er sprake is van tijdsverschil, zelf in te stellen hoe laat het eigenlijk voor jou is. Zo houd je een beetje die jetlag in de gaten. Mooi gedaan: als je bijvoorbeeld voor Washington een alarm wil zetten of geografische informatie wil bekijken blijven alle tabbladen in de kleur die hoort bij de tijd die het momenteel in Washington is. De app is in zijn geheel offline te gebruiken.

overzichttijd

Uiteindelijk kun je natuurlijk ook Apple’s eigen Klok-app gebruiken om te kijken hoe laat het op buitenlandse locaties is, maar als je veel reist of veel met mensen in andere landen moet communiceren, is het fraaie en soepel bedienbare Globo zeker een kleine euro waard. Wie onder de indruk is van het strakke ontwerp kan ook eens naar de andere app van Italiaanse ontwikkelaar Marco Toretta kijken, een universele converteer-app genaamd Amount.

Downloaden: Globo (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2014, 10:00
Categorie Diensten
Onderwerp klok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.