Family by Sygic: locaties delen en berichten sturen tussen gezinsleden

Family by Sygic is een nieuwe iPhone-app waarmee je de locatie van gezinsleden kunt opzoeken en onderling berichten kunt uitwisselen. Ook kun je noodsignalen met GPS-locatie sturen.

sygic family icoonNavigatiefabrikant Sygic heeft vandaag een compleet nieuwe app uitgebracht. Family by Sygic is een app voor het hele gezin, gericht op locaties delen en met elkaar in contact blijven. Ouders kunnen zien of hun kinderen veilig op school zijn aangekomen en kunnen onderling berichten sturen. Je kunt een geofence (virtueel hek rondom een locatie) instellen om een waarschuwing te krijgen zodra iemand het gebied betreedt. Zo kun je bijvoorbeeld een geofence instellen rondom de supermarkt en last-minute boodschappentips doorsturen als één van de gezinsleden in de buurt van de winkel is. Je kunt ook instellen dat er een notificatie komt zodra iemand een bepaalde locatie verlaat, bijvoorbeeld wanneer je partner vertrekt van kantoor, zodat je op tijd de piepers op het vuur kunt zetten.


sygic arDe app gaat wel ervan uit dat er een gezond onderling vertrouwen is binnen je gezin, want het gaat er niet om elkaar te bespioneren. En mocht je problemen hebben met vreemdgaan, dan kun je die issues beter ook eerst oplossen voordat de kinderen ontdekken “dat papa alwéér bij die leuke mevrouw is”. Je kunt in Sygic Family zien waar de gezinsleden zijn, een waarschuwing krijgen als ze naar een onveilig gebied gaan (bijvoorbeeld een industrieterrein) of inchecken om anderen te laten weten waar je bent. Je kunt ook navigeren naar de locatie van anderen. Je maakt je locatie alleen bekend aan mensen die je vertrouwt.

Ook kun je in noodgevallen een SOS-bericht naar de gezinsleden sturen, zodat ze weten dat je hulp nodig hebt. De GPS-locatie wordt meteen meegestuurd. Sygic heeft geprobeerd om het batterijverbruik door de app zo laag mogelijk te houden. Eén van de ouders wordt beheerder van het netwerk en is in staat om nieuwe gebruikers toe te voegen en veilige/onveilige zones aan te wijzen.

Ook handig aan deze app is het feit dat er een augmented reality-functie in zit. Moet je je gezinsleden zoeken in een mensenmassa, bijvoorbeeld in een park of op een muziekfestival, dan lukt dat makkelijk omdat je icoontjes te zien krijgt (zie afbeelding hiernaast).

Sygic is vooral bekend van de navigatie-apps. Ze verkopen de redelijk betaalbare navigatie-apps Sygic Europa (€29,99) en Sygic Benelux (€16,99). Daarnaast hebben ze losse apps voor bepaalde gebieden en landen, bijvoorbeeld Turkije.

Downloaden: Family by Sygic (gratis, iPhone 3GS en later, iOS 4.3+)

sygic family members  sygic family mapview

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.