Apple weigert iOS-spel over conflict in Syrië

Apple heeft een educatief spel over de geschillen in Syrië afgewezen in de App Store. Endgame: Syria zal nogmaals bij de App Store worden ingeleverd, waarbij het conflict in Syrië minder wordt benadrukt.

Syria EndgameApple heeft het iOS-spelletje Endgame: Syria geweigerd in de App Store. De game wilde spelers informeren over de situatie in Syrië aan de hand van een interactieve simulatie, maar een regel in de App Store verbiedt ontwikkelaars om apps te maken die zich richten tegen een specifiek ras of cultuur, een regering, bedrijf of andere entiteit. In het verleden zagen we wel eerder dat Apple kritische iPhone-spelletjes afwees of achteraf verwijderde: zo verdween in 2011 nog de game Phone Story uit de App Store, omdat deze zich uitliet over de werkomstandigheden bij de productie van smartphones.


Ontwikkelaar Auroch Games probeert al langer aan de hand van games mensen te informeren over wat er precies in de wereld gaande is. Het spelletje My Cotton Picking Life bijvoorbeeld besteedde aandacht aan kinderarbeid in Uzbekistan. Zowel deze game als Endgame: Syria kwamen wel uit op het Android-platform, waar apps vooraf niet gekeurd worden. De ontwikkelaar was zich bewust van de regelgeving in de App Store, maar hoopte dat een nuanceverschil ervoor zou zorgen dat het spel toch zou worden toegelaten:

[Het afwijzen van de app] is jammer, omdat het zo een stuk moeilijker is om over de realiteit te praten. We hadden gehoopt dat Apple genuanceerder zou zijn hoe deze regel wordt toegepast, maar raakten bezorgd toen er twee weken voorbij gingen zonder dat de app werd goedgekeurd. Daarna gingen we ervan uit dat het gebruik van het medium games om een lopende oorlog te bespreken, een probleem voor ze was.

Als het aan Auroch Games ligt, verschijnt het spel uiteindelijk alsnog in de App Store. Veranderingen moeten ervoor zorgen dat het minder duidelijk is waar het spel precies over gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 januari 2013 om 11:15
Categorie
Games
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.