Explicit Tours: Stedelijk Museum maakt app met acteurs over kunst

Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft een iPhone-audiotour uitgebracht voor de tentoonstelling over Kazimir Malevich.

Stedelijk Museum Explicit Tours iOSKunst voor een jonger publiek. Die insteek heeft het Stedelijk Museum Amsterdam bij de iPhone-app Explicit Tours. Daarin worden bekende Nederlanders gecombineerd met kunst, naar aanleiding van de huidige tentoonstelling over Kazimir Malevich. Onder andere Victoria Koblenko, Tygo Gernandt en Maxim Hartman geven hun mening over het werk van de radicale Russische avantgarde-kunstenaar. Niet in een promovideo of ongeloofwaardig positieve tekst, nee, als alternatieve audiotour om te beluisteren als je zelf in het museum bent.

Het Stedelijk Museum Amsterdam wil de kunst zo meer op jongeren richten, omdat moderne kunst door veel jongeren als ‘moeilijk en abstract’ zou worden gezien. Het is een gerichte audiotour: je drukt op een acteur of presentator en ziet dan over welke schilderijen en werken diegene een stuk heeft ingesproken dat je kan terugluisteren. De twee andere prominenten zijn Sigrid ten Napel en Ymke Wieringa.

Wie de meningen over de kunstwerken wil horen zonder het museum te bezoeken, kan ook in de app terecht. Je drukt eerst op een acteur en dan op een kunstwerk. Je hoort de opname er dan meteen bij.

Downloaden: Explicit Tours (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Explicit Tours iPhone Explicit Tours kunstwerk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2013, 9:53
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen kunst, museum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.