NU.nl v3 op de iPhone krijgt video en is 70% sneller (exclusieve preview)

NU.nl voor de iPhone heeft een update gekregen naar versie 3.0. Deze nieuwsapplicatie bevat nu video, een buienradar en is tot 70% sneller op het GPRS- en 3G-netwerk. Ook is de applicatie energiezuiniger geworden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nieuw: video's!De nieuwsapplicatie NU.nl heeft een update gekregen naar versie 3.0. De update is afgelopen week aangeboden bij Apple en kan elk moment in de App Store verschijnen. De laatste versie van NU.nl dateert alweer van december 2008, dus het was hoog tijd om wat verbeteringen door te voeren. Daarbij is geluisterd naar de wensen van de gebruikers. Eén van de meest gehoorde klachten was het trage laden van de applicatie wanneer je niet op Wi-Fi zit. Daar is iets aan gedaan: de applicatie is nu tot 70% sneller als je gebruikmaakt van je mobiele dataverbinding. Door enkele optimalisaties is de applicatie onder GPRS tot 70% sneller en bij 3G tot 40% sneller. Zelfs bij Wi-Fi viel nog wat snelheidswinst te boeken: daar laadt de applicatie 15% sneller. Voor de gebruikers gaat nog een andere wens in vervulling: video’s in nieuwsberichten.

Die video’s zijn vooralsnog alleen via Wi-Fi te bekijken. Na diverse tests bleek dat de prestaties op het 3G-netwerk zodanig traag waren, dat de ontwikkelaar in overleg met ilse media heeft besloten om de video’s alleen via Wi-Fi toe te staan.

Een andere verbetering is dat de impact van de applicatie op de batterijduur is aangepakt, waardoor fanatieke gebruikers hun batterij minder snel leeg zien lopen.

De weerssectie van NU.nl op de iPhone heeft op drie fronten een update gekregen. Er zijn betere kaartjes toegevoegd, op korte termijn zal het weer van vandaag zichtbaar worden én er is op veler verzoek een Buienradar geïntegreerd.

Nog eens samengevat de wijzigingen:

  • Tot 70 snelheidsverbetering op GPRS/3G-netwerk;
  • Energiezuiniger waardoor je batterij langer meegaat;
  • Nieuwe afbeeldingen in de weerscategorie;
  • Buienradar toegevoegd in de weerscategorie;
  • Video toegevoegd;
  • Bugfix: Tijdsaanduiding bij de laatste update van Beurs beter in beeld;
  • Bugfix: Wolters Kluwer nu zichtbaar bij de AEX;
  • Bugfix: Tijdstippen bij de TVgids hadden soms geen correcte aanduiding (23:5 in plaats van 23:05)

De ontwikkelaar (Peperzaken) is op dit moment alweer bezig met een nieuwe versie, die mogelijk de volgende verbeteringen gaat bevatten: offline artikelen, NUspecials, columns, strips en een verbetering van de TVgids.

Downloaden: NU.nl (gratis – nieuwe versie 3.0 komt eraan)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:12
Categorie Nieuws
Onderwerp peperzaken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.