Virtueel verlovingsringen passen op de iPhone

De Amerikaanse diamanthandelaar Stuller brengt een applicatie uit waarmee je virtueel verlovingsringen kunt passen. Met de applicatie kun je een diamant en de bijbehorende ring uitkiezen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

trouwringDiamantleverancier Stuller is van plan een iPhone-applicatie uit te brengen waarmee je virtueel een verlovingsring kunt uitkiezen. Je hoeft niet langer romantisch samen naar de juwelier te gaan, maar bestelt de ring gewoon uit een catalogus terwijl je thuis op de bank zit. Je kunt zelfs een foto van je eigen hand maken om te zien of de ring wel goed staat bij jouw type hand of huidskleur. Vervolgens stuur je een foto van het eindresultaat naar vrienden en bepaal je vanuit de applicatie bij welke dichtstbijzijnde juwelier je de ring kunt kopen.


Stuller iPhoneStuller werkte samen met Gemvision Corp om de applicatie te ontwikkelen. De Live Diamond Try-On is eind van de zomer in de App Store verkrijgbaar en is gratis te downloaden. Gebruikers kiezen eerst een diamant op basis van vorm en aantal karaat. Vervolgens kies je de kleur van het edelmetaal (wit of geel). Je maakt een foto van je hand, positioneert de ring om de gewenste vinger en maakt een screenshot, die je op Twitter of Facebook publiceert of naar vrienden en familie e-mailt. Met de GPS-functie bepaal je de dichtstbijzijnde Red Box Diamond-juwelier. Helaas is er geen grotere afbeelding van de iPhone-applicatie te vinden dan de vervormde postzegel rechts.

De verlovingsring-applicatie is één van de applicaties die Stuller gaat ontwikkelen om te zorgen dat juweliers meer gebruik maken van digitale technologie. Ze hebben ook een Virtual Diamond Selector-applicatie en een Customized Earring-programma gemaakt. En er komt een 3D Ring Engraver, waarbij je als klant een 3D-preview te zien krijgt van de inscriptie die je in de ring wilt laten zetten. De applicaties werden getoond op de juweliersshow, die op dit moment in Las Vegas wordt georganiseerd.

Meer info: National Jeweler
Via: @2525

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:12
Categorie Amusement
Onderwerp diamant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.