NU.nl-app uit de App Store gehaald vanwege problemen

De populaire nieuwsapplicatie van NU.nl is tijdelijk niet verkrijgbaar op de iPhone en iPod touch. Ontwikkelaar Peperzaken erkent twee cruciale fouten in de app na elkaar gemaakt te hebben.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NU.nlDe iPhone-applicatie van de nieuwssite NU is binnen korte tijd voor de tweede keer uit de App Store gehaald. De oorzaak ervan is dat er een fatale fout in de applicatie zit die ervoor zorgt dat de app crasht als je hem opstart terwijl je de locatievoorziening uit hebt staan. Aanleiding van de fout was een simpele typfout in de code, meldt ontwikkelaar Peperzaken aan iPhoneclub.nl. Ook voor de update van maandagochtend was de applicatie al even niet meer in de App Store te vinden.

Toen was het probleem dat de applicatie niet meer goed werkte op een iPhone 3G in combinatie met iOS 4. Omdat je een iPhone 3G niet kan voorzien van software iOS 5, konden bezitters van de oudere iPhone geen gebruik meer maken van de NU-app. Dat probleem werd verholpen in een update die gisterochtend verscheen, die inmiddels dus ook niet meer te downloaden is. De locatiefunctie gebruikt NU voor het lokaliseren van het weer.

Om ‘teleurstelling te voorkomen’ biedt Peperzaken de applicatie tijdelijk niet meer ter download aan. Dat is uiteraard ook in het voordeel van de NU-app, zodat er momenteel geen negatieve recensies achtergelaten kunnen worden in de App Store. Dirk-Jan Huizingh van Peperzaken: “De app gaat nu eerst grondig getest worden voordat we hem opnieuw aanbieden. Haastige spoed is zelden goed.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2012, 13:33
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp peperzaken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.