iPhone-apps regionale omroepen krijgen iOS 7-uiterlijk

De regio-apps van RTV Drenthe, Oost, Noord-Holland, Omroep Brabant en Gelderland kunnen voortaan video's afspelen op de Smart TV.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Omroep Gelderland iPhone-appDe nieuwsapps die ontwikkelaar Peperzaken maakt in samenspraak met verschillende regionale omroepen, zijn vernieuwd voor iOS 7. De apps van RTV Oost, Omroep Brabant, RTV Drenthe, RTV Noord-Holland en Omroep Gelderland konden allen rekenen op de vernieuwing die ervoor zorgt dat de tabbladen onderin beeld het veld ruimen voor een schuifmenu. De applicaties maken het ook mogelijk video’s te streamen op Smart TV’s.

De iOS 7-aanpassingen staan de apps zonder uitzondering goed. De app maakt veel beter gebruik van het scherm nu de tabbladen onderin beeld zijn verdwenen, maar is optisch ook groter. Dat komt omdat de statusbalk van de iPhone helemaal bovenin nu is gekleurd in de kleuren van de omroep.

De schuifmenu’s verschillen in overzichtelijkheid. De tekst is zonder uitzondering groot, maar bij RTV Oost zie je bijvoorbeeld grote iconen voor de tekst en RTV Drenthe kondigt de rubrieken juist aan met stippen. Omroep Brabant heeft overal even grote, vierkante iconen en dat werkt wat rustiger op het oog – al zijn de koppen bij de nieuwsberichten daar weer zo lang, dat koppensnellen op de hoofdpagina lastig is. Wel zien alle apps er moderner uit na de update.

Omroep Brabant iPhone regio-app RTV Drenthe iPhone-app

Ten opzichte van de andere apps, heeft RTV Noord-Holland een welkome extra optie. De omroep hangt voortaan tags aan artikelen, waar je op drukt om extra berichten over hetzelfde onderwerp te zien. Aan de leesweergave is in alle apps niks veranderd.

Updates van de regio-nieuwsapps van Omrop Fryslân, RTV Noord, L1 Limburg, RTV Rijnmond, Omroep West en Omroep Zeeland volgen binnenkort.

Bij de recente vernieuwde regio-apps was er sprake van een probleem voor iOS 5-gebruikers. Voor hen was de applicatie na de update onbruikbaar geworden. Inmiddels is een nieuwe update verschenen die het probleem moet verhelpen.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:01
Categorie Uncategorized
Onderwerpen omroep, omrop fryslan, peperzaken, rtv oost

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.