Evernote en Pastebot aangepast voor iOS 4

Evernote en Pastebot zijn aangepast voor iOS 4. Fast app switching en de mogelijkheid om te multitasken zijn bij deze applicaties erg handig. Ook LinkedIn kreeg een update en er zijn nog veel meer gepland.

evernote fast appMorgen komt iOS 4 beschikbaar en zoals we al eerder schreven zijn de ontwikkelaars druk bezig om hun apps aan te passen. Twee updates springen er wat ons betreft uit: Evernote en Pastebot. Evernote is een populaire applicatie om snel notities te maken: alles wat je wilt onthouden leg je vast en Evernote zorgt dat die informatie ook online te raadplegen is. Met de update voor iOS 4 heeft de ontwikkelaar ondersteuning voor fast app switching (zie afbeelding) toegevoegd. Plotselinge ingevingen kun je op die manier nog sneller aan je iPhone toevertrouwen.

Het mooie van Evernote is dat het gratis is en dat alles makkelijk doorzoekbaar is aan de hand van tags en mappen. Foto’s die je met Evernote vastlegd worden met OCR omgezet naar doorzoekbare tekst.

Met fast app switching kun je snel vanuit een andere app naar Evernote gaan, en weer terug. Even iets toevoegen aan je boodschappenlijstje, een naam die je wilt onthouden of foto van een grappige situatie waar je nog iets mee wil doen, alles is vast te leggen en makkelijk terug te vinden. Heb je iets gekocht in een winkel, dan kun je bijvoorbeeld een kassabon maken om de informatie over je aankoop later snel terug te vinden.

pastebot

Ook Pastebot, een andere populaire applicatie voor de iPhone, heeft een update gekregen. Met deze applicatie kan je informatie vastleggen op je klembord, ongeacht of het om tekst of foto’s gaat. Deze knipsels kun je later weer ergens gebruiken. Helaas geeft de ontwikkelaar van Pastebot niet aan welke specifieke iOS 4-functies zijn toegevoegd; er staat in de omschrijving van de App Store alleen dat er ondersteuning is voor iOS 4 en dat er een verbeterd verzadigingsfilter is toegevoegd.

Er zijn nog meer applicaties aangepast, zoals LinkedIn (ook met ondersteuning voor fast app switching). Nog veel meer apps staan op de planning om te worden aangepast: Twitterrific 3 is al ingediend bij de App Store. Navigon liet een paar dagen geleden multitasking zien, Foursquare werd tijdens een bijeenkomst op WWDC gedemonstreerd in een iOS 4-compatibele versie en Loopt heeft gekozen voor fast app switching en bepaling van de locatie in de achtergrond.

Downloaden: Evernote (gratis) en Pastebot (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2010, 18:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, ios 3, pastebot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.