Eventbrite levert 20.000 Passbook-tickets in een week

Gebruikers van de iPhone-app Eventbrite hebben in één week 20.000 Passbook-kaartjes gemaakt. Eventbrite wordt gebruikt voor evenementen, net als het Nederlandse Paylogic.

Eventbrite PassbookDe iPhone-applicatie Eventbrite kreeg op 3 oktober een update, die het mogelijk maakt om via de app gekochte tickets in Passbook te zetten. In de eerste week na de update zouden er meer dan 20.000 tickets via Eventbrite zijn geüpload naar Passbook. Dit vertelt de ontwikkelaar aan The Next Web.

Eventbrite is een iPhone-app waarmee je kaartjes voor lokale evenementen kunt kopen. Deze tickets worden binnen de app opgeslagen, zodat je ze altijd digitaal bij de hand hebt. De in oktober uitgebrachte update maakt het ook mogelijk om deze kaartjes in Passbook te zetten. Apple introduceerde in iOS 6 Passbook, een nieuwe app waarin je tickets, kortingsbonnen en andere kaartjes digitaal kunt opslaan.

In 2011 werden er via Eventbrite 20 miljoen tickets verkocht. Zou dit aantal in 2012 gelijk liggen, dan werd gemiddeld 5,2 procent van alle tickets die in de eerste week na de update werden gekocht in Passbook geplaatst.

Niet alleen Eventbrite gebruikt Passbook om gekochte kaartjes digitaal op te slaan. Het Nederlandse Paylogic maakte eerder ook al bekend dat je via hun dienst gekochte tickets in Passbook kunt plaatsen. Paylogic wordt gebruikt voor diverse Nederlandse evenementen. Het gaat daarbij vaak om muziekfestivals, terwijl EventBrite meer wordt gebruikt door organisaties die bijvoorbeeld een workshop of conferentie willen organiseren.

Downloaden: Eventbrite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 12:22
Categorie Amusement
Onderwerp passbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.