iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Inholland: onofficiële iPhone-app valt in de smaak bij hogeschool

Inholland is een onofficiële rooster-app voor de iPhone voor de Hogeschool Inholland ontwikkeld door twee studenten. In de applicatie kan je je rooster raadplegen, nieuws lezen en lessen in je iOS-agenda zetten.

Inholland iPhone iPod touch rooster-appHet begon met frustratie. Er was nog geen Hogeschool Inholland-applicatie voor de iPhone en over de webdiensten van de school, was ontwikkelaar Jelmer Holtes geenszins te spreken. Dus sloeg hij de handen ineen met medestudent Kjeld Groot en ontwikkelde een rooster-applicatie voor alle divisies van Inholland; een doelgroep van ruim 40.000 studenten. De applicatie van 79 cent is niet officieel, maar bevalt de hogeschool zo goed dat ze er zelf actief over tweet.

Inholland lesrooster in je agenda zettenHoltes en Groot ontwikkelden de app in twee maanden tijd, tussen de colleges door. Als je de app ziet, is het moeilijk voor te stellen. Inholland ziet er uiterst gelikt uit, in de kleuren van de hogeschool. Onderin beeld benader je in drie verschillende tabbladen je rooster, het nieuws en algemene informatie over de app – maar er is ook nog een menu links dat je altijd kan benaderen met een veegbeweging. Daar kan je de roosterinstellingen aanpassen, lezen hoe je je schoolmail instelt op je iPhone en heb je de mogelijkheid al je vakken in de agenda van de iPhone te zetten.

Je kan de Inholland-app gebruiken als leerling, docent en zelfs als hoofd. Bij het opstarten kies je een vestiging van de hogeschool uit, daarna de opleiding. Dan volgt de optie om een rooster te kiezen. Je kan alle vakken uit een jaar in het rooster zien, de roosters van alle jaren bekijken of het rooster van een klas weer te geven. Die krijg je vervolgens te zien in de app, met bovenin de balk een mogelijkheid om van week te wisselen. Je kan een les selecteren voor details ervan en om hem in je iPhone-agenda te zetten.

Inholland lesrooster app links menuOp dit moment is er nog geen ondersteuning voor gedeelde roosters, maar daarvoor is reeds een update ingediend bij Apple. Daardoor kunnen studenten met een gedeeld rooster direct de klas per college zien. Ook komt er dan een bugfix voor het probleem dat sommige iOS 6-gebruikers hebben, waarbij een les soms niet in de agenda komt te staan.

Je hoeft niet bang te zijn dat Inholland de applicatie zomaar afkapt. Holtes heeft toegang gekregen tot de gegevens en kan daarom vrij gebruik maken van de informatie die de hogeschool beschikbaar stelt.

Downloaden: Inholland (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 14:12
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen activity, game, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.