OnLive Desktop voor iPad nu beschikbaar in de App Store

Onlive is nu beschikbaar in de App Store. Je kunt ermee een Windows 7 computer op afstand gebruiken, waarbij het lijkt alsof je lokaal werkt. Voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

onlive-desktopOnLive demonstreerde een paar dagen geleden nog hoe je met deze nieuwe app Windows-programma’s op de iPad kunt gebruiken. Er werd toen ook gezegd, dat de benodigde iPad-app vanaf 12 januari in de App Store te krijgen zou zijn. Inmiddels is het zover: de app is gratis te downloaden en geeft je instant toegang tot je cloud-gebaseerde desktop. Het maakt niet uit welk programma je wilt gebruiken, bijvoorbeeld Microsoft Word of Excel. Volgens de bedenkers is er geen vertraging te merken in animaties en video’s.

Je kunt een gratis account aanmaken op www.onlive.com/desktop. OnLive maakt gebruik van speciale technologie waarmee je een cloudgebaseerde pc-desktop met Windows 7 kunt gebruiken. Zelfs bij snelle acties zou er geen verschil te zien moeten zijn met lokaal gebruik van Windows 7. Overigens lukt het niet om alle Windows-programma’s te gebruiken. De dienst lijkt voorlopig beperkt tot een webbrowser en het Microsoft Office-pakket. Ook is de dienst momenteel overbelast door teveel mensen die even willen proberen. Je loopt dan ook een risico als je belangrijke documenten op deze manier wilt bewerken. Nog een laatste tegenvaller: de app is voorlopig alleen te vinden in de Amerikaanse App Store (maar een gratis account is snel gemaakt).

Downloaden: OnLive (gratis, Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2012, 0:19
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.