Emmys iPhone-app houdt je op de hoogte over televisiefestival

De Emmys-app houdt je op de hoogte over de gelijknamige awardshow voor televisieprogramma's, met informatie en een livestream. De Emmys worden vandaag uitgereikt aan de beste producties en de beste televisiesterren van het afgelopen seizoen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Emmy AwardsOp het moment van schrijven duurt het nog maar 3 dagen, 17 uur en 42 minuten tot de Emmy Awards weer worden uitgereikt op de jaarlijkse televisie award show. Dat weten we, omdat de bijbehorende app ons tot in detail vertelt wanneer het allemaal van start gaat. Maar de applicatie bevat niet alleen een countdown: hij houdt ook voor je bij wie er genomineerd zijn, wat deze acteurs allemaal gedaan hebben en laat je zelfs naar videobeelden kijken.

Ieder jaar worden de Emmy Awards uitgereikt aan notabelen in de televisiewereld voor hun beste producties. Het is de hoogst haalbare prijs voor Amerikaanse televisie en daardoor in feite de televisievariant van de Academy Awards. Er worden door het jaar heen Emmy Awards uitgereikt in verschillende categorieën, waaronder Primetime, Daytime, Sports en News and Documentary. De award die binnenkort wordt uigereikt, de Primetime Emmy, gaat naar programma’s die rond het avonduur worden uitgezonden. Daardoor is het ook een van de populairste prijzen.

Voor deze 63e editie van de awardshow heeft Truelogic SA een app uitgebracht om alle achtergrondinformatie rond het programma behapbaar te maken. Een countdown vertelt je wanneer het begint, maar misschien wel veel interessanter is de lijst aan genomineerden. Je kunt bij iedere award die op de avond word uitgereikt namelijk informatie, foto’s en video’s van de genomineerden bekijken.

Gaat de show eindelijk van start, dan moet het via een livestream mogelijk zijn om deze vanuit de app te bekijken. Een aantal webcasts die naast de uitreiking worden uitgezonden zijn ook in de app te bezichtigen.

Downloaden: Emmys (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2011, 11:49
Categorie Amusement
Onderwerpen award, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.