Emjoyment voor iPhone: Tinder voor werkzoekenden

Emjoyment voor iPhone is een nieuwe Tinder-achtige app waarmee werkzoekenden en werkgevers elkaar eenvoudig kunnen vinden.

emjoyment solliciterenVacatures zoeken en solliciteren kan veel tijd en moeite kosten, terwijl het ook efficiënter kan. Ten minste, dat denken de makers van Emjoyment, een Tinder-achtige app die het zoeken en vinden van werk moet vergemakkelijken. Wanneer zowel werkgever als werkzoekende naar rechts vegen is er een match-mogelijkheid. Daarna kan er worden gechat over de functie of verdere stappen worden besproken, zoals het opsturen van een motivatiebrief of het maken van een afspraak. Emjoyment importeert alle gegevens uit LinkedIn en maakt daar persoonlijke profielen en baankaarten van.


De baankaartjes die je als werkzoekende te zien krijgt worden op jouw specifieke interesses en kwaliteiten geselecteerd, terwijl de profielen die werkgevers kunnen bekijken ook zijn geselecteerd op geschiktheid. Als werkzoekende veeg je naar links om een baan af te wijzen en naar rechts om interesse te tonen. Werkgevers doen hetzelfde met een kandidaat. Een groot voordeel van deze aanpak is dat je als kandidaat dus weet of een werkgever überhaupt geïnteresseerd is, voordat je de moeite gaat nemen om een brief op te stellen en te versturen. Ook leuk gedaan: de Apply of Deny-stempels die op de baankaarten verschijnen wanneer je naar links of rechts veegt.

emjoyment profielemjoyment baankaart

De app werkt op wat kleine slordigheden na simpel en snel, maar heeft één groot minpunt: de meeste banen die nu in de app staan hebben als standplaats de Verenigde Staten. Tenzij je wel zin hebt in een carrière-stap richting The States is er voor veel Nederlanders dus nog niet veel te vinden. Nu is de app ook nog maar net verschenen en kan het simpelweg even duren voordat Nederlandse werkgevers op de hoogte zijn van Emjoyment. Voordat dit écht onze nieuwe manier van solliciteren wordt vrezen we echter dat we moeten wachten tot een Nederlandse ontwikkelaar hetzelfde idee op een goede manier uitwerkt in een app voor eigen bodem.

Tinder, Jobr, Networkr

Dat zou in ieder geval lang geen gek idee zijn, want in het buitenland springen Tinder-apps voor werk en werkzoekenden als paddestoelen uit de grond. Het recent uitgebrachte Jobr is daar een voorbeeld van, maar deze vind je alleen in de Amerikaanse App Store. Networkr was een applicatie in dezelfde categorie, maar draaide vooral om het maken van zakelijke contacten. De Deense app van een Nederlandse ontwikkelaar verscheen vorige week in de App Store, maar werd na publiciteit teruggetrokken uit de App Store “omdat hij simpelweg nog niet goed genoeg is”.

Duidelijk is in ieder geval dat hier sprake is van een waardevol concept, maar het er nu om zal spannen: wie is het eerst met een goede uitvoering en weet genoeg publiciteit te vergaren? Tot die tijd weten hopelijk wat meer Nederlandse werkgevers Emjoyment te vinden, want naast het Amerikaanse aanbod is de uitvoering prima.

Downloaden: Emjoyment (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.