TuneIn Radio kiest nieuwe insteek als sociaal netwerk

TuneIn Radio is een sociaal netwerk voor radio luisteren geworden op iPhone en iPad. Wel is de app overzichtelijker dan ooit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TuneIn Radio Pro sociaal netwerkRadiostations volgen en zien waar je vrienden naar luisteren. Dat is de nieuwe insteek van TuneIn Radio, de grootste radioapp op iPhone en iPad. De app schuift op richting sociaal netwerk in de nieuwe versie 6.0, zowel in de gratis applicatie als de betaalde variant TuneIn Radio Pro. Het betekent dat de pagina om muziek te ontdekken naar achteren is geschoven, om plaats te maken voor je profielpagina met favoriete radiozenders en shows.

Op de profielpagina zie je eveneens hoeveel mensen je volgt en hoeveel mensen jou volgen. De pagina heeft zelfs de hippe mogelijkheid om een coverfoto los van je profielfoto te kiezen, net als in Facebook en Twitter. Om je niet meteen af te schrikken, is je profiel standaard afgeschermd. Je moet zelf de knop omzetten om je profiel publiekelijk te maken. TuneIn Radio doet graag een beroep op je contactenlijst op de iPhone om vrienden te vinden, maar dat verzoek wijs je eenvoudig af. Het is dus niet zo dat TuneIn in één klap een sociaal netwerk is.

De verandering van focus brengt een nieuwe interface met zich mee waarin, voor het eerst in het lange bestaan, de hoofdkleur wit is. Zwart is overboord gegooid en de applicatie is een stuk logischer ingedeeld. De verschillende secties bereik je met een knoppenbalk onderin beeld.

TuneIn Radio Pro homescherm TuneIn Radio profielpagina

Home is een gereorganiseerde opsomming van zenders met popmuziek, sportuitzendingen en nieuws. Browse is de uitgebreide zoekfunctie met zoekbalk en categorisering en het achterste tabblad Explore wil je inspireren om specifieke zenders op te zetten voor bijvoorbeeld elektronicamuziek of boekenprogramma’s. Het profiel staat er fier tussenin en daar vind je nu ook de instellingen van TuneIn, alsook recent beluisterde radiozenders. Pro-gebruikers hebben er een tabblad met opgenomen radio-opnames tussenstaan.

De muziekspeler zelf is opgeruimd, met naast de afspeelknoppen een retweetknop waarmee je een bericht over de zender kan achterlaten. Die lezen andere gebruikers op de profielpagina van de zender. Door de sociale aanpak van de app, is het voortaan ook leuk om fijne nummers te markeren in de app. Die komen op je profielpagina te staan en zijn ook voor anderen zichtbaar. Omdat TuneIn echt een radio-app is, kunnen ze trouwens niet zomaar opgezet worden. Wel is er een kooplink naar iTunes.

Downloaden: TuneIn Radio (gratis met reclame, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: TuneIn Radio Pro (€3,59 tijdelijk gratis, met opneemfunctie, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2014, 13:42
Categorie Muziek
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.