iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Eindhoven krijgt eigen iPhone-app

Er is een gloednieuwe iPhone-app uitgebracht met het laatste nieuws over Eindhoven. In de applicatie kan het laatste nieuws van het Eindhovens Dagblad gelezen worden, lees je een agenda en luister je naar 040 Studio.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Eindhoven iPhone iPod touch appDe regio Eindhoven heeft haar eigen iPhone-applicatie gekregen. De applicatie is afkomstig van ontwikkelaar Skindustries en heeft dus niet direct te maken met de gemeente Eindhoven, maar voelt wel officieel. De applicatie laat het meest actuele regionieuws zien, heeft een agenda met evenementen in de buurt, bevat vacatures en heeft een speciale sectie ingeruimd voor nieuws van de voetbalclub PSV. Ook zie je een eenvoudige, meerdaagse weersvoorspelling voor de woonplaats.

Eerder kreeg Venlo (App Store-link) al dezelfde behandeling van Skindustries. Eindhoven eigen iPhone-app hoofdmenuOok die sprokkelde zijn informatie van verschillende bronnen. In het geval van Eindhoven is er een RSS-feed aanwezig die linkt naar het nieuws van het Eindhovens Dagblad. Er kan naar radiozender Studio040 van Eindhoven worden geluisterd via een livestream en daar komt ook de (ietwat lang ladende) agenda vandaan. De vacatures worden aangedragen door een extern bureau, maar tonen op dit moment geen resultaten. De bron van het weerbericht wordt niet vrijgegeven.

Omdat de applicatie niet officieel is, in die zin dat ze van de gemeente afkomstig is, ontbreekt het gemeentenieuws. Daar is een verbeterpunt voor een volgende versie. De beste eigenschap van de gratis reclamevrije app is de onderste knop: Eindhoven Vandaag. Daarin worden al het regionieuws, de agenda-onderwerpen en de PSV-berichten van de huidige dag getoond.

Downloaden: Eindhoven (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 18:28
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen eindhoven, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.