Tafelkluis: rekentafels oefenen met universele app voor iPad

De app Tafelkluis is vanaf nu universeel. Je kunt de app voortaan ook op de iPad gebruiken om rekentafels te leren. Tafelkluis is een combinatie van educatie en spel: je moet dynamietstaven op een rij leggen en sommen oplossen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tafelkluis-icoonDe app Tafelkluis verscheen vorige zomer al op de iPhone. Vandaag kreeg de app een update, waardoor het een universele app is geworden, ook geschikt voor de iPad. Met Tafelkluis kun je aan de hand van spelletjes rekensommen maken. Zo leer je spelenderwijs rekenen. Bij het opstarten van Tafelkluis kies je een naam, een leeftijd en een avatar. Maximaal 8 spelers kunnen een dergelijk profiel aanmaken, wat vooral op de iPad erg handig is omdat het apparaat vaak door meerdere mensen in een gezin wordt gebruikt.

tafelkluis ipadDaarna begin je met de opdrachten, die bedoeld zijn om de rekentafels onder de knie te krijgen. In elk level vallen stukken dynamiet naar binnen, om je aan te sporen zo snel mogelijk de antwoorden op de rekensommen te vinden. Hoe sneller je dit doet, hoe groener de dynamietstaaf is en hoe hoger je score wordt.

Wanneer je met staven dynamiet een vierkant weet te vormen, krijg je bonuspunten. Omdat er meerdere spelers gebruik kunnen maken van de app is het ook leuk om de scores met elkaar te vergelijken. Misschien scoort jouw kind uit groep 4 wel beter dan een vriendinnetje die al in groep 5 zit.

Onze trouwe Facebook-fans konden al een paar promocodes van deze app te pakken krijgen. Voor wie ze misliep is er nu ook een mogelijkheid om een gratis Lite-versie te installeren.

Downloaden: Tafelkluis (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 21:56
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.