Eenvoudig Twitteraars (ont)volgen met tijdelijk gratis Followorks

Followorks is een tijdelijk gratis beheertool voor Twitter. Je kan er eenvoudig Twitter-contacten mee volgen of ontvolgen vanaf de iPhone of iPod touch.

Followorks voor iPhone en iPod touchFolloworks is een sierlijk vormgegeven iPhone-applicatie waarmee je eenvoudig je aantal volgers en gevolgden in Twitter kan beheren. Als je goed door de opvallende groen-blauwe opmaak heenkijkt zie je in één oogopslag het aantal mensen dat je terugvolgt, inclusief een percentage. De app heeft een lijst die laat zien wie je niet volgen. De kans dat een persoon je terugvolgt staat aangegeven in 1 tot en met 5 sterren. Zo kun je besluiten welke mensen je niet langer op Twitter wil volgen. Ontvolgen gaat vervolgens met één druk op de knop.

Het hoofdscherm is verdeeld over een groene en een blauwe vogel met je profielfoto in het midden. De groene vogel laat het aantal mensen zien dat jij volgt, maar jou niet terugvolgt. Het verschil daartussen staat in een rood cijfer aangegeven en komt ook terug in een percentage. Als je op die vogel klikt, kom je terecht in een lijst met mensen die je niet terugvolgen. Je ziet per persoon zijn of haar aantal tweets. Als je daarop klikt, krijg je de profielomschrijving te lezen en met een knop onder de profielfoto ontvouwen zich de opties ‘Add to List’ en ‘Block’. Ze zijn een stuk beter verborgen dan de Unfollow-knop die zonder doorklikken te zien is.

Er staat dus ook een blauwe vogel in het hoofdmenu. Daar zie je de mensen die jou volgen, maar die je nog niet terugvolgt. De opzet is precies hetzelfde als onder de groene vogel, alleen staat er nu ‘Follow’ op de knop in plaats van ‘Unfollow’.

De app heeft het aantal mensen dat je per uur kunt volgen gelimiteerd tot honderd, omdat Twitter anders mogelijk je profiel offline haalt vanwege spamgedrag. Bij de instellingen kun je die limiet toch desgewenst veranderen. Ook vind je er de (welkome) optie om een warrig animatie-effect uit te zetten. Followorks is een aardige applicatie voor de doorgewinterde twitteraar is tijdelijk gratis te downloaden is, maar normaal €2,39 kost.

Downloaden: Followorks (tijdelijk gratis, normaal €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 18:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.