Maven Web Browser tijdelijk gratis te downloaden

De Maven Web Browser is een multifunctionele webbrowser voor de iPhone met tal van functies zoals een downloadmanager, Dropbox-integratie en een draaischijf waarmee je de helderheid kan instellen.

Maven Web Browser voor de iPhone en iPod touchDe webbrowser Maven is tijdelijk gratis uit de App Store te downloaden. De applicatie waarmee je op de iPhone op het internet kan surfen heeft drie dingetjes die ‘m onderscheiden van andere browsers op de telefoon. Zo kun je op een pagina niet alleen met normale vingerbewegingen scrollen, maar is er ook een klein trackpad waarmee je een webpagina via een pookje kan bedienen. Door dubbel te klikken op het trackpad ga je vliegensvlug helemaal naar de uiterste boven- of onderkant op de pagina. Er zijn nog meer noviteiten die Maven Web Browser biedt.

Bij Maven staan er twee kleine rondjes met een plusje erin rechts in beeld. Als je op zo’n rondje klikt, komt er een draaischijf uit naar voren met verschillende functies. Met de bovenste schijf kun je eenvoudig de helderheid van de pagina instellen, want handig is als je spierwitte pagina’s opent in het midden van de nacht bijvoorbeeld. De tweede schijf bedient functies van externe websites. Je kunt er Twitter of Facebook mee openen, je kan er een artikel mee bekijken op Amazon en er is een ‘Readibility’ functie die een pagina ontdoet van haar opsmuk en alleen de artikelinhoud presenteert. Raar is dat er geen directe deelmogelijkheid onder de knoppen van de sociale netwerken verstopt zit. De onderste draaischijf is meer een rad met favoriete websites, waaronder in het begin ook Google en Gmail.

De fullscreen-modus in Maven is nooit helemaal in volledig scherm. Je houdt altijd een balk aan de onderkant waarmee je tabs ziet en naast de rondjes van de draaischijven is er een uitvouw-knop om meer functies te tonen. Eenmaal uit het volledige scherm kun je weer nieuwe tabbladen toevoegen en adressen invullen. Links van de adresbalk staat een schaduw die je kan aantikken om in privéstand te internetten. Dan worden je gegevens en geschiedenis niet opgeslagen. Ook handig is dat je bestanden kan downloaden en in de gaten kan houden met een download manager. Daar vanuit is het een eitje om bestanden te openen of te uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Maven is niet de snelste browser maar heeft een paar aardige functies die de moeite van het bekijken waard zijn nu de applicatie tijdelijk gratis is.

Downloaden: Maven Web Browser (tijdelijk gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 19:06
Categorie Productiviteit
Onderwerpen Internet, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.