Easy Alarms: meer functies dan de iPhone-wekker

Easy Alarms is een nieuwe app die je iPhone voorzien van meer wekker- en alarmfuncties. In de gratis app kun je bijvoorbeeld zelf de snooze-tijd instellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

easy alarmsDe wekkerfunctie op de iPhone kan beter. Easy Alarms is een gratis app waarmee je veel meer mogelijkheden hebt. Je kunt bijvoorbeeld zelf de snooze-tijd kiezen en alarmmeldingen overslaan als dat zo uitkomt. Als je bijvoorbeeld hebt ingesteld dat je elke werkdag om half 8 gewekt wilt worden, is het met Easy Alarms een kleine moeite om dit eenmalig uit te schakelen als je een keer een vrije dag hebt. Bij de klokapplicatie die standaard op de iPhone zit moet je dan de wekfunctie weer handmatig aanzetten. Easy Alarms doet dat zelf: het slaat één dag het alarm over en gaat de volgende dag gewoon weer verder met het ingestelde patroon. Er zit ook een timerfunctie in die je vooraf kunt instellen. Doet je droogautomaat er bijvoorbeeld 40 minuten over, dan kun je dit standaard als timer instellen. Kook je een eitje het liefst in 8 minuten, dan voeg je die ook als een van de standaardtimers toe.

Wat de snooze-functie betreft kun je zelf aangeven hoe lang de snooze-functie moet klinken en na hoeveel minuten je opnieuw gewekt wilt worden. Je kunt kiezen tussen 1 minuut en 1 uur. Je kunt ook een herinnering instellen voor een bepaalde datum, bijvoorbeeld je huwelijksdag, al kun je dat natuurlijk ook al via de iPhone-agenda regelen. Zoals je op de screenshots hieronder kunt zien, kun je de app ook voor heel praktische zaken gebruiken: stel ‘s ochtends in om hoe laat je lunch moet bestellen, hoe laat je de wasmachine weer moet leeghalen of naar het postkantoor moet voor een pakketje. De app is gratis, maar wel voorzien van reclame. Het alarm blijft gewoon actief als de app op de achtergrond draait. Staat de iPhone op stil (mute), dan zul je een pop-up te zien krijgen op het moment dat het alarm afloopt. Je iPhone moet voorzien zijn van iOS 4.0 of hoger.

Gebruikers melden in de reviews in de App Store wel twee minpuntjes: als je je volume omlaag hebt gezet houdt de app daar geen rekening mee (het alarm klinkt dan heel zacht, waardoor je het mogelijk mist) en je kunt geen eigen alarmtonen gebruiken. Easy Alarms heeft dit weekend een eerste update gekregen, waarbij kleine bugs zijn verholpen.

Downloaden: Easy Alarms (gratis)

easy-alarms-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2011, 20:03
Categorie Diensten
Onderwerpen klok, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.