Voor theefanaten: nieuwe iPhone-app Tea

Tea is een iPhone-app voor de echte theefanaat. Met deze app kun je je theecollectie beheren, proefnotities maken, de juiste trektijd instellen en een timer gebruiken.

kopje theeApps voor koffie- en wijndrinkers zijn er al, maar voor theeleuten is de keuze heel wat beperkter. Tea for iPhone is een onlangs verschenen app waarmee je alle informatie over je thee-ervaringen kunt opslaan. Je kunt opschrijven welke thee favoriet is, smaaknotities, suggesties en aanbevolen trektijden noteren. Ook kun je je theecollectie beheren in een app die behalve praktisch ook nog een lust voor het oog is.

tea iphoneJe kunt je theecollectie op merk, alfabet of elke andere gewenste volgorde sorteren. Er zijn koppelingen gemaakt met Facebook en Twitter, om je theehobby met anderen te delen.

Bij elke theesoort kun je aangeven welke type thee het is (wit, groen, zwart, etc.) en welke hoeveelheid je hebt gekocht. Ook kun je aangeven hoelang de thee moet trekken. Tik je op de knop Brew, dan verschijnt er een timer die gaat aftellen tot het moment dat je thee klaar is om te drinken. Vervolgens kun je een waardering geven en eventueel de trektijd wijzigen of proefnotities toevoegen. Deze app is misschien wat overdreven voor mensen die dagelijks hun kopje thee bij het ontbijt drinken, maar ben je connaisseur van theemerken als Mariage Frères dan komt deze app ongetwijfeld als geroepen.

Ter introductie kost de app €1,59 (normaal €3,99).

Downloaden: Tea (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2011, 16:56
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.