Duolingo laat je nu duelleren, binnen drie weken taalcertificaat halen

Populaire taal- en spelapp Duolingo voor iPhone en iPad is bijgewerkt, waardoor gebruikers elkaar nu kunnen uitdagen voor een taalduel.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

duolingo icoonDe makers van de populaire taal-app Duolingo zitten allesbehalve stil. Krap drie maanden nadat de app werd bijgewerkt met de eerste Nederlandstalige cursus om Engels te leren heeft de applicatie wederom een leuke update gekregen. Zo is het nu mogelijk om vrienden of andere gebruikers uit te dagen voor een heus taalduel. Door te duelleren versterken beide gebruikers hun taalvaardigheden, zo is de gedachte. Ook werd vanmorgen op de TNW conferentie in Amsterdam iets meer bekend over de eerder aangekondigde taaltesten en certificaten. Volgens oprichter Luis von Ahn wordt binnen drie weken het Duolingo Test Center gelanceerd, waarmee gebruikers aan het einde van een cursus voor 20 dollar een taaltest kunnen afleggen om een certificaat te behalen.

Daarnaast hebben de ontwikkelaars cursussen Engels toegevoegd voor mensen die van oorsprong Chinees, Japans of Hindi spreken. Hopelijk betekent dit dat het niet meer lang zal duren tot cursussen in omgekeerde richting (dus van Engels naar Chinees of Japans) beschikbaar komen. Later dit jaar worden in ieder geval meer Nederlandstalige cursussen verwacht, zodat we vanuit onze moerstaal ook andere talen dan Engels kunnen leren. Er zijn met deze update nog meer nieuwe cursussen bijgekomen, zoals Duits voor Russischsprekenden en Frans voor Duitssprekenden.

Ook nieuw zijn de platte navigatiebalk onderin – met een prominente plek voor het duelleren – en het overzicht van alle beschikbare cursussen, voorzien van kenmerkende nationale monumenten. Deze nieuwigheden zijn onderdeel van de lik verf die de complete applicatie heeft gekregen, waardoor het geheel er weer een tikkie frisser uitziet. Tot slot hebben de makers meer moeite geïnvesteerd in datavisualisatie, zodat je op het einde van iedere les allerlei statistieken over jezelf en het leerproces te zien krijgt.

duel duolingooverizicht cursussen duolingo

De nieuwe cursussen voor Chinezen, Japanners en Hindoestanen zijn overigens geen verrassing. Half februari haalde Duolingo 20 miljoen dollar op in een investeringsronde, om daarmee de Aziatische markt te bestormen, waar de maker veel groeipotentie ziet. Het ontbrak de applicatie echter nog aan een belangrijk onderdeel: Aziatische talen. Nu is dat dus zover. De talen zijn op dezelfde manier toegevoegd als het Nederlands: via crowdsourcing door vrijwillige taalfanaten. Wie hierin geïnteresseerd is moet zeker eens naar de Language Incubator kijken.

Wat betreft de nieuwe taaltesten en certificaten van het Duolingo Test Center: om gebruikers te controleren zal de app de camera en microfoon van de iPhone gebruiken en mensen vragen om in een hoek te gaan staan, zodat ​niemand de antwoorden kan influisteren. Daarnaast zullen menselijke examinatoren kijken of je volgens de regels speelt. De testen gaan 20 dollar kosten, een koopje vergeleken met de 300 dollar die je bij een doorsnee taleninstituut betaalt voor een cursus. De makers hopen dat hun certificaten op den duur officieel door opleidingen of bedrijven zullen worden erkend.

Downloaden: Duolingo (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2014, 10:17
Categorie Onderwijs
Onderwerpen duolingo, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.