IDrive voor iPhone biedt 50GB cloudopslag voor 89 cent

Cloudopslagdienst IDrive biedt nu 50GB data in de iPhone- en iPad-app voor 89 cent per jaar. De data is te beveiligen met een privésleutel.

IDrive Online Backup cloud iPhone iPadHet is een onbekende speler op het gebied van cloudopslag, in een markt die gedomineerd wordt door giganten als Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive. Maar dat kan wel eens veranderen. IDrive gaat Mega, Box en Google Drive achterna met een prijsstunt. Na een nieuwe update krijg je maar liefst 50GB per jaar online cloudopslag voor een in-app aankoop van 89 cent. Ook de beveiliging van de app is grondig verbeterd.


Beveiliging van een app is gecompliceerde materie, gevaarlijk om stellingen over in te nemen. Toch lijkt het vernieuwde IDrive veilig. De applicatie versleutelt je bestanden nu tijdens het versturen, maar ook óp de server zelf met behulp van 256-bit AES encryptie. Bovendien is er een instelling om je data te beveiligen met een privésleutelencryptie. Die werkt net als het masterpassword van bijvoorbeeld 1Password. Je maakt zelf een wachtwoord aan waarmee de data beveiligd wordt. Je beschikt zelf als enige over dat wachtwoord. Het wordt niet in de cloud opgeslagen. Het betekent (op papier) dat jij de enige bent die bij de data kan. Het betekent echter ook dat je niet meer bij je cloudopslag kan als je het wachtwoord kwijt bent. Vandaar dat het een keuze is om die privésleutel aan of uit te zetten. Andere veiligheidsmaatregelen van de app zijn de optie een cijferslot op de app te zetten en de app op afstand uit te schakelen vanaf een ander apparaat waarop je je account gebruikt.

IDrive iPhone hoofdmenu IDrive opslagmogelijkheid

Let op: er is een addertje onder het gras bij de privésleutelbeveiliging. Als je die aanzet bij het aanmaken van een account, word je apart gevraagd om een wachtwoord op te geven én een encryptiesleutel. Zorg dat je een andere encryptiesleutel gebruikt dan het normale wachtwoord. Je weet niet of het normale wachtwoord voor IDrive inzichtelijk is.

IDrive positioneert zich niet alleen als cloudopslagdienst voor bijvoorbeeld je foto’s, video’s en documenten. Naast het automatisch uploaden van je iPhone-fotoalbum, kan je ook de afspraken in je agenda synchroniseren met de app en kan je contacten erin opslaan. De eerste keer dat je de app start, wordt je verzocht ze allemaal te backuppen en dat kan je later blijven doen. Na het uploaden, kan je de informatie terugkijken via de menuoptie Access and Restore. Je kan zelf mappen toevoegen voor andere informatie en met een uploadknop kan je ook los van de backup bestanden overzetten. Er zit een limiet van 2GB op de bestandsgrootte, dus ook afleveringen van series kan je bijvoorbeeld opslaan.

IDrive opgeslagen bestanden en apparaten IDrive fotoweergave iOS

Omdat IDrive zowel een normale cloudopslagdienst als een backupdienst is, is de app niet zo intuïtief als de bekende clouddiensten. Je krijgt gratis 5GB opslagruimte waarmee je de app kan testen, plus nog eens 500MB extra per gebruiker die je aanmeldt in de app.

Downloaden: IDrive (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.