Duolingo 1.1: vrienden toevoegen en gratis Italiaans leren

De gratis taalles-app Duolingo heeft nu ook een cursus Italiaans, met schrijven, lezen en luisteren. Ook kan je vrienden toevoegen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Duolingo iPhone-app taal lerenDe taalles-app Duolingo, een van de apps die onze lijst beste iPhone-apps van 2012 haalde, heeft een grote update gekregen. Hiermee kan je voortaan – naast Duits, Frans, Spaans en Portugees – ook Italiaans leren zonder er een cent aan kwijt te zijn. De applicatie geeft de cursus Italiaans op dezelfde, speelse manier als de eerdere taalcursussen: vanuit het Engels, met vragen en overhoringen dwars tussen het leren van woorden en persoonsvormen door. Ook kan je in Duolingo 1.1 vrienden toevoegen.


Duolingo-taal-leren-appJe kunt vervolgens hun vorderingen zien en bijhouden, terwijl zij kunnen zien hoe ver jij bent in je taallessen. De pushberichten, over nieuwe vriendschapsverzoeken en van vrienden die je hebben ingehaald met een taalles, zijn overigens ook uit te schakelen in de instellingen. In onze test gaf de vriendenfunctie helaas geen gehoor, ook niet na een herinstallatie: ondanks pushberichten van nieuwe vrienden, staarden we immer naar een lege vriendenpagina.

De laatste toevoeging aan Duolingo is dat je niet langer beperkt bent tot leren vanuit het Engels. Leren vanuit het Nederlands is niet mogelijk, maar onder de taalknop rechtsboven kan je nu wel andere taal-naar-taal varianten kiezen. Zo kan je desgewenst Engels vanuit het Portugees of Spaans leren. Duolingo heeft momenteel de perfecte score van 5 sterren in de Nederlandse App Store, op basis van 178 beoordelingen.

Downloaden: Duolingo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.