Dropbox verschenen voor de iPad

De nieuwste update van de iPhone-applicatie Dropbox brengt de dienst naar de iPad. De app biedt onder meer de mogelijkheid om bestanden vanuit Dropbox met andere applicaties te openen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox De iPad-versie van Dropbox is verschenen in de App Store. Met de laatste update is de iPhone-applicatie uitgebreid met een iPad-interface. Via een update haal je de iPad-versie dus binnen als je Dropbox al op de iPhone gebruikt en anders kun je hem gratis downloaden. Dropbox biedt gratis 2 GB online opslagruimte. Door een applicatie te installeren op je pc of Mac krijg je een map die automatisch synchroniseert met de opslagdienst.
De map kun je vervolgens via een browser of via de applicatie op andere computers benaderen, maar is dus ook mobiel te openen via iPhone of iPad. De dienst biedt ook de mogelijkheid om een map te delen met andere gebruikers, bestanden te delen via een publieke map of fotoboeken aan te maken.
Dropbox op de iPadDropbox kan op de iPad de meeste gangbare bestandsformaten openen. Niet alleen documenten, maar ook audio en video zijn te bekijken. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om bestanden te openen in andere applicaties. Zo kun je met één klik een Word-document uit je Dropbox openen in Pages. Het is echter niet mogelijk om het aangepaste document weer te delen via Dropbox. Wel kun je foto’s en video’s van de je iPad uploaden naar Dropbox.

Op de iPad synchroniseert de applicatie, net als op de iPhone, niet standaard de bestanden in Dropbox, maar downloadt hij ze als je ze opent. Met één klik kun je bestanden wel offline beschikbaar maken.

Andere functionaliteiten zijn het delen van bestanden via e-mail en het doorzoeken van Dropbox. Ook kun je de applicatie beschermen met een pincode, zodat niet iedereen zomaar toegang krijgt tot je bestanden.

Downloaden: Dropbox (gratis)
Meer informatie: Dropbox

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 15:36
Categorie Productiviteit
Onderwerpen applicaties, apps, banners, dropbox, firmware, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.