iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Drieduizend mensen betalen leaseauto via Mercedes Benz-applicatie

Mercedes is het eerste bedrijf dat via een iPhone-applicatie leaseauto's laat betalen. De klanten kunnen de maandelijkse kosten overmaken naar het bedrijf. Op het moment heeft Mercedes al 2,5 miljoen dollar ontvangen via de applicatie.

Mercedes is het eerste bedrijf in zijn soort dat via een iPhone-applicatie haar klanten de leaseauto’s laat betalen. De klanten kunnen via de applicatie inloggen met de betaalgegevens en op deze manier de maandelijkse kosten overmaken naar het bedrijf. Op het moment heeft Mercedes al 2,5 miljoen dollar ontvangen via de applicatie.

Op het moment is de applicatie al meer dan elfduizend keer gedownload, sinds deze geïntroduceerd werd in oktober, voor zowel de iPod Touch als de iPhone. Slechts 3.000 hiervan hebben ook daadwerkelijk betaald via de applicatie. Toch geeft Mercedes aan dat ze de applicatie zeer zeker als een succes beschouwt. Mede hierdoor heeft de autofabrikant er ook voor gekozen om gelijk toen de iPad in de winkels lag ook hiervoor een applicatie te lanceren.

De reacties van onze klanten over het gemak waarmee zij via de applicatie hun gebruikersaccounts konden beheren op hun iPhone en iPod Touch, waren zo overweldigend, dat dit ons heeft overtuigd om ook gelijk een applicatie voor de iPad uit te brengen. Deze mensen zijn immers ook klant van Mercedes Benz Financial.

Aldus de autofabrikant. Voor de gebruikers die niet in het bezit zijn van een Mercedes, bevat de applicatie ook informatie over de dichtstbijzijnde dealer, inclusief contactgegevens. Ook heeft Mercedes recentelijk nog gelijkwaardige applicaties voor de Blackberry en Droid uitgebracht.

In Nederland is de applicatie voorzover wij weten nog niet geïntroduceerd.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 8:01
Categorie Diensten
Onderwerpen betalen, mercedes, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.