Adobe Ideas: iPhone krijgt gratis teken- en schilderapplicatie van Adobe

Adobe Ideals is een tekenpakket van Adobe, waarmee je schilderijtjes op je iPhone-scherm kunt maken. Je kunt ook foto's importeren, afbeeldingen in meerdere lagen maken en met de undo-functie 50 stappen terug.

adobe ideasVorige week maandag bracht Apple het digitale schetsboek Adobe Ideas op de iPad uit. Vandaag is de applicatie er ook voor de iPhone. De applicatie is een schetsblok met vectorgebaseerde tekentools, kwasten in meerdere diktes, meerdere lagen en een zoomfunctie. Het grootste pluspunt is dat de applicatie volledig gratis is, terwijl concurrent Brushes €3,99 kost. Voor mensen die niet teveel eisen stellen en gewoon een beetje willen tekenen en schilderen, voldoet Adobe Ideas echter prima.

Zo’n digitaal schetsblok betekent niet dat alles opeens vanzelf gaat; ik kwam er bij het testen van de iPad-versie achter dat je wel degelijk talent nodig hebt om iets moois te maken. Door te scrollen kun je het volledige digitale canvas bereiken en je kunt in- en uitzoomen om details uit te werken. De undo-functie gaat 50 stappen terug, je kunt meerdere versies van dezelfde tekening maken en het is ook mogelijk om een foto te importeren, zodat je alvast een begin hebt. De resultaten stuur je in PDF-formaat per e-mail, zodat je ze op de desktop kunt bewerken in Adobe Illustrator of Photoshop.

Downloaden: Adobe Ideas (gratis)

adobe ideas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 9:18
Categorie Amusement
Onderwerpen adobe, schetsboek, schilderen, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.