Draw Something 2 uitgebracht in Zweden, nieuwe features bekend

Draw Something 2 Free is uit voor de iPhone! Maar het is alleen nog in Zweden te downloaden: daar was het tekenen als eerst een succes.

Draw Something 2 iPhone headerUitgever Zynga heeft Draw Something 2 uitgebracht in Zweden, als voorproefje voor een wereldwijde uitgave van de game. Dat het spel juist in het Scandinavische land wordt uitgebracht, weet Zynga duidelijk onder woorden te brengen: het was het eerste land waarin het originele Draw Something de nummer één positie in de App Store veroverde. De rest van de wereld raakte later verslingerd aan het online tekenspelletje waarin je om beurt moet raden wat de ander nu weer heeft getekend. Met de uitgave zijn de nieuwe functies van Draw Something 2 bekend.


De grootste vernieuwing is dat het onlangs al aangekondigde tweede deel nu ook een sociaal netwerk is geworden. Vergelijkbaar met Instagram, zet je in Draw Something 2 een eigen profielpagina op waarop je eigen favoriete tekeningen kan opslaan. Daarbij kunnen gebruikers elkaar ook volgen en elkaars werk liken. Als je nog niet veel moeite stak in de tekeningen, is er nu wel een reden om dat te doen. Ouders kunnen voor kinderen overigens instellen dat de sociale functies niet beschikbaar zijn voor een account.

Voor het tekenen biedt de opvolger ook meer gereedschappen. Je standaard potloden in verschillende koopbare kleuren, zijn uitgebreid naar een assortiment met stiften en kwasten, patronen, kleuren en stempels. Eveneens zijn er 5000 nieuwe woorden bijgekomen om uit te tekenen, waarbij een van de screenshots ernaar hint dat sommige woorden zo lastig zijn, dat je er misschien wel een uitgetekende rebus voor nodig hebt. Nieuw zijn in ieder geval 9-letter woorden en zelfs zinnen!

Draw Something 2 nieuwe instrumenten Draw Something 2 profielpagina

Als je even geen tegenspeler of internetverbinding hebt, kan je aan de slag met de Free Draw-modus, waarin je vrij kan tekenen met de gereedschappen die je in het spel bij elkaar hebt gespaard of gekocht. Met een gebrek aan munten, kan je jezelf toeleggen op nieuwe dagelijkse uitdagingen waarmee je geld krijgt voor het voltooien van opdrachten. Als laatste vernieuwing worden nieuw aangemelde spelers binnen je Facebook-vriendengroep automatisch als vrienden toegevoegd in het spel.

Het is nog niet bekend wanneer Draw Something 2 in de Nederlandse App Store te vinden zal zijn.

Downloaden: Draw Something 2 Free (gratis, alleen in Zweedse App Store, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.