iOS game-update: Knight Storm, Edge of Twilight en Ms. Splosion Man is Game van de Week

Ms. Splosion Man is Game van de Week in deze overvolle en geweldige gamesweek op de iPhone en iPad. En: speel het gratis Knight Storm!

GU VR Knight Storm iPad iPhone joustingIs het suf of juist tof dat er nu een gedetailleerd uitziende actiegame is verschenen op de iPhone en iPad waarmee je je bezig houdt met de middeleeuwse vermaakgevechten te paard? Wij denken dat Knight Storm er niet zou zijn zonder freemium-principe, maar je weet het niet… Verder: Edge of Twilight begint als een veelbelovend fantasiespel en in deze overvolle gamesweek is de Game van de Week een spel van Microsoft.

Toffe freemium: Knight Storm

GU VR Knight Storm dorp bouwspel gratis iOSHet gave van gratis games is dat niemand een drempel meer heeft om een spel te downloaden. Dat kan uitgevers ertoe aanzetten spelconcepten op de markt te slingeren die ze anders misschien niet zouden aandurven. Het lijkt het geval te zijn met Knight Storm, wat ons betret dé gratis download van deze week. In het fraai afgewerkte 3D-spel ben je een ridder die zich begeeft in de wereld van jousting, het type middeleeuwse gevecht waarin twee ridders te paard tegen elkaar in rennen met de lans uitgestoken. In Knight Storm is dat concept niet alleen visueel erg fraai aangepakt door 505 Games, maar graaft het ook lekker diep in de gameplay. Zo bestaat het uit een avonturengedeelte waarin je uitdagingen aangaat in tekstmenu’s, versla je ook goblins te voet en kies je uit elementen die je inzet om de tegenstander te verslaan. Het inzetten van het element is al het halve werk van de joust-gevechten, waarin je verder op tijd je lans goed moet richten op je tegenstanders.

Op werkelijk elk onderdeel kan je research en management induiken. In je eigen kasteel zet je manschappen, krachten, geld en diamanten in voor de fitheid van je paard, snelheid van herstellen en upgraden van je wapens. Ook het ontwikkelen van je elementen doe je daar. Natuurlijk is er veel ruimte voor in-app aankopen, maar hadden we zonder freemium-model een riddervechtspel kunnen verwelkomen met zoveel diepgang? We gokken van niet. En hadden we al gerept over de online multiplayer? Zie de exploderende tegenstanders (WTF?!) door de vingers en probeer Knight Storm. Echt!
Let op: wij moesten de iPhone herstarten na de installatie om voorbij het laadmenu te komen.
Downloaden: Knight Storm (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Edge of Twilight: dure filmpjes

GU VR Edge of Twilight iPad iPhoneZe hebben een goede regisseur binnen de gelederen van ontwikkelaar FuzzyEyes. Haar nieuwe game Edge of Twilight: Athyr Above, begint met een lange maar overtuigende introfilm in een café waarin de hoofdpersoon uit zijn laveloosheid ontsnapt en meteen gecommandeerd wordt mee te komen. De personages hebben eigen stemmen, enig karakter en de bar ademt een alternatieve steampunk-sfeer die meteen de toon zet. Dit kan wel eens wat worden, denk je, en de App Store-omschrijving klinkt al zo veelbelovend: “Not a game, but an entire new steampunk world.” Dan is het daarna toch even slikken dat je op lappen tekst stuit die je uitleggen hoe het spel te spelen. Vechten tegen allerlei onderkruipsels in de wereld doe je met een grote cirkel in beeld om je doelwit heen. Het ziet er spannend uit, maar maakt het vechten niet zo bijzonder als het lijkt. En dan beginnen de eerste pijnpuntjes van het spel langzaam aan ook boven water te komen. Tegenstanders zijn vrij dom en kreunen altijd hetzelfde geluid terwijl de muziek en gevoelsmatig ook de omgevingen zich blijven herhalen. Hoe verder je speelt, hoe meer het spel afglijdt naar een twijfelachtig niveau. Het staat niet in verhouding met de intro van het spel. Zelfs de twist dat je in dag en nacht verschillende gedaanten heb, weet dat niet echt te redden. Als de wereld van Edge of Twilight echt wil stáán, mag het volgende deel wel wat leuker zijn om te spelen.
Downloaden: Edge of Twilight: Athyr Above (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Ms. Splosion Man

Game van de WeekDe beste platformgame sinds Rayman Jungle Run, schrijven we in ons aparte artikel over Ms. Splosion Man. Dat betekent concreet dat het spel zelfs in deze overvolle gamesweek op iOS de Game van de Week is geworden. Ms. Splosion Man is in ieder geval het meest gestoorde springspel dat je hebt gespeeld. Je kruipt in de huid van een roze labexperiment die net zo graag ballet of schaatst om vooruit te komen, als dat ze rent. Tussen alle ren- en springcapriolen gooit ze de ene na de andere oneliner en Engelse songtekst eruit en oh ja: ze springt door een explosie te veroorzaken. Je kan drie keer achter elkaar exploderen in de lucht voordat je een rustpunt nodig hebt om weer opnieuw te springen, en zo kan je de verste en hoogte luchtledige capriolen uithalen. Op stijl en afwerking alleen zou je het spel al kunnen kopen, maar het is ook nog eens erg goed. Ms. Splosion Man telt vijftig levels met een snel toenemende moeilijkheidsgraad waarin je te maken krijgt met exploderende tonnetjes die je moet benutten, snelheid, timing en baasgevechten. Het spel speelt heerlijk soepel met twee richtingstoetsen en een spri… pardon: explosieknop en zelfs als de camera ver uitgezoomd staat, voel je nog precies aan wat je doet. Het gestoorde van Ms. Splosion Man moet je liggen, maar je kan er donder op zeggen dat je niet snel een vergelijkbare speelervaring meemaakt.
Downloaden: Ms. Splosion Man (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=TDae-OF4o9Q

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.