Phoster is Apple’s gratis app van de week

Phoster is Apple's gratis app van de week. Met de applicatie voor iPhone en iPad ontwerp, deel en print je posters met 197 sjablonen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Phoster iPhone iPad app van de weekVlak voor het weekeinde maakt Apple de gratis app van de week bekend. Deze week is de keuze gevallen op Phoster, een app waarmee je zelf posters kunt maken. We hadden de app al in het overzicht van aanbiedingen meegenomen in de iCulture Deals donderdag, maar nu blijkt hij dus nog de hele aankomende week gratis te zijn. Met de app kan je kiezen uit 197 verschillende sjablonen om van je foto of afbeelding een poster te maken, met allerlei opties voor de tekst die erop moet prijken.

Phoster is anders de Belgische applicatie Checkthis die we onlangs besproken. Daarin verwerk je een tekst of foto ook tot een poster, maar daarbij is het doel dat je hem virtueel deelt in het interne sociale netwerk. Phoster heeft als uitgangspunt dat je er echt posters mee kan printen, die zo voor simpele reclamedoeleinden kunnen worden ingezet. Vanaf de iPhone 3GS kan je kiezen voor een resolutie van 1448 bij 2048 pixels; hoog genoeg om een redelijke kwaliteit te behouden bij het uitdraaien.

Phoster sjablonen om uit te kiezen Phoster tekst invoegen op poster

Behalve de compositie en de teksteigenschappen, zijn er meer opties om naar je hand te zetten in Phoster. Je kan per foto spelen met de achtergrondkleur, helderheid, het contrast en saturatie – en bovendien zijn er ook kleurenfilters om je foto mee op te leuken. Of hem beter in de stijl van de poster te laten passen natuurlijk.

Behalve printen, kan je posters ook digitaal verspreiden. Dat kan via e-mail, Facebook, Twitter, Flickr, Instagram en Tumblr.

Downloaden: Phoster (deze week gratis, normaal €1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen app van de week, poster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.