Documents by Readdle: strakke app voor bestanden nu ook op iPhone

Documents by Readdle is na de iPad nu ook een overtuigende bestandsbeheer-app voor de iPhone, waarin je ook aantekeningen maakt.

Documents by Readdle online opslag aantekeningen makenDe nette applicatie om bestanden in te beheren op iOS en in verschillende clouddiensten Documents by Readdle beperkt zich niet langer tot de iPad. Een update van de toepassing zorgt ervoor dat je nu ook bestanden kan beheren en aantekeningen kan maken op de iPhone. Documents by Readdle kan synchroniseren met alle grote online opslagdiensten: Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Box, SugarSync, je eigen FTP-server, WebDAV-servers, SFTP, Office 365 Sharepoint, MyDisk.se, filesanywhere, Storegate en CloudMe worden ondersteund.


Zo kan je uitgebreid bij je bestanden en documenten met de nu universele applicatie. Daarnaast kan je aan de slag met markeerstiften om aantekeningen te maken op documenten. Het gaat daarbij om PDF-bestanden. Het bewerken van Microsoft Office-bestanden of andere soorten documenten is niet mogelijk in de applicatie, al kan je wel een lege notitie in de applicatie starten.

De aantekenfunctie van Documents by Readdle werkt overtuigend en is simpel in gebruik, al is het markeren van tekst wel eenvoudiger op het scherm van de iPad dan op het telefoonscherm. Dat geldt ook een beetje voor de interface van de app. Op de iPad is Documents erg overzichtelijk met het mappenoverzicht links in beeld; met de navigatiebalk onderin op de iPhone onderscheidt de app zich qua bediening minder van het grote aanbod bestandsbeheerapps dat al voor de iPhone verkrijgbaar is. Gelukkig is items kopiëren, plakken, verplaatsen en verwijderen met een selectie nog steeds erg eenvoudig.

Documents by Readdle iPhone Documents by Readdle online diensten ondersteund

Toch valt er wat voor de app te zeggen: hij is gratis te downloaden en te gebruiken, ondersteunt een groot scala aan online opslagdiensten en biedt bovendien de aantekenfunctie voor dat geld – gewoon 4,49 euro goedkoper dan het gevestigde GoodReader, bijvoorbeeld.

Lees ook onze uitgebreide impressie van Documents by Readdle op iPadclub.nl.

Downloaden: Documents by Readdle (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.