Real Racing 3 krijgt grote update: nieuwe auto’s, uitdagingen en meer

Real Racing 3 heeft een grote update gekregen voor iPhone en iPad met twee nieuwe Chevrolets, speltype Hunter en 100 nieuwe uitdagingen.

Real Racing 3 nieuwe Chevrolet iOSHet populaire en gratis te downloaden racespel Real Racing 3 heeft haar eerste update gekregen, en het is geen kleintje. Integendeel: de realistische racegame die we eerder al roemden om de vele besturingsopties, heeft een gigantische update gekregen. Versie 1.1 van de game voegt twee auto’s toe aan het arsenaal scheurijzers waarmee je de circuits op kan: de Chevrolet Cobalt SS en de Chevrolet Camaro ZL1. Het is nog maar het begin van een lange lijst toevoegingen.

Real Racing 3 voor de iPhone en iPad is door ontwikkelaar FireMonkeys namelijk ook voorzien van het nieuwe speltype Hunter. Daarin is het de bedoeling dat je binnen één ronde een concurrent op de baan achterhaalt en inhaalt. Verder zijn er meer dan 100 nieuwe evenementen, die gretig gebruik maken van de nieuwe bolides en de Hunter-spelstand.

Real Racing 3 iPhone iPadOok buiten de inhoud van het spel om, zijn er veel aanpassingen doorgevoerd. Real Racing 3 slaat je voortgang voortaan op in de cloud, waardoor je op de iPad verder kan spelen waar je op de iPhone bent gebleven – en andersom. Verder zie je voortaan welke vrienden online zijn en hoe ze het doen in het klassement. Hopelijk zet dat de deur open voor een échte online multiplayer waarin je tegelijkertijd racet tegen andere spelers. Dat is toekomstmuziek of misschien wel wishful thinking. In ieder geval is er verder wel een mailbox toegevoegd waarin je de nieuwste vriendenmeldingen in een overzicht ziet staan. Menu’s en de introductie van het spel zijn eveneens onder handen genomen en het spel moet hier en daar wat vloeiender draaien.

Real Racing 3 is sinds de uitgave eind februari dit jaar een groot succes voor de iPhone, iPod touch en iPad. De game kreeg aanvankelijk kritiek op het betaalmodel (gratis te downloaden en betalen voor het sneller plegen van onderhoud op je auto’s), maar scoort nu een keurig gemiddelde van 4,5 sterren op ruim 3600 beoordelingen in de Nederlandse App Store. Bovendien staat de app stevig in de lijst met meest gedownloadde apps.

Downloaden: Real Racing 3 (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Met dank aan Rudra voor het bloedsnelle melden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 15:15
Categorie Games
Onderwerpen racegame, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.