Discovr: muziek ontdekken met tijdelijk gratis app

Met de iPhone- en iPad-applicatie Discovr kun je eenvoudig aanverwante bands en acts vinden van artiesten die je leuk vindt. Ze worden weergegeven op een map en met een dubbelklik hoor en zie je de muziek van een band.

Discovr voor iPhone, iPad en iPod touchEerder vandaag schreven we over een aanzienlijke update voor de applicatie Soundtrckr Radio waarin er een radiokanaal voor je wordt samengesteld door een bandnaam in te typen. Nu verdient een vergelijkbare dienst om muziek mee te ontdekken het in de spotlight te staan. Discovr is namelijk tijdelijk gratis. Ook in deze applicatie voor de iPhone en iPod touch typ je een bandnaam in. De app zoekt dan aanverwante artiesten middels een meteen gegenereerde kaart.

Klik een artiest aan en je kan muziek ervan beluisteren. De te beluisteren tracks staan gerangschikt per album. Je kan niet te hele tracks horen, maar wel samples van dertig seconden zoals in bijvoorbeeld iTunes of op Amazon. Behalve de tracks apart aanklikken, kun je ook een heel album afspelen. Daarnaast kan je een plaat ook meteen in iTunes aanschaffen via een link. De muziek speelt door zodra je teruggaat naar de muziekkaart die je hebt aangemaakt.

Behalve de samples van een album kun je bij de artiestinformatie ook een korte biografie lezen en YouTube-video’s bekijken. Bij sommige artiesten staan ook blogs en reviews. Het laatste tabblad van een artiest bevat links naar onder andere MySpace en Last.fm. Als een band of act bevalt, kun je die delen via Twitter of Facebook of opslaan als eigen favoriet. Discovr is een leuke en visueel interessante manier om muziek te ontdekken en werkt zeer intuïtief. Bovendien is de app universeel en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Downloaden: Discovr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2011, 14:13
Categorie Muziek
Onderwerpen discovr, muziek, radio, soundtracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.