Garmin introduceert OpenCaching-app voor geocaching op de iPhone

Garmin OpenCaching is een de officiële geocaching-applicatie van de website OpenCaching.com. Hiermee kun je geocaches vinden en nieuwe vastleggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

garmin logoGeocaching.com is de autoriteit op het gebied van geocaching. De officiële applicatie van Geocaching.com is met een prijskaartje van €7,99 echter behoorlijk aan de prijs. Garmin biedt nu een goedkoper alternatief aan, met de naam Garmin OpenCaching. Met deze app kun je op zoek gaan naar geocaching-schatten op je iPhone. Het is tevens de officiële geocaching-app van de website OpenCaching.com, een open source-aanbieder van geocaching-gegevens. De gebruikers leveren zelf de gegevens aan en met deze iPhone-applicatie van Garmin kun je daar meteen een steentje aan bijdragen.

De app bevat een duidelijke introductie tot het fenomeen geocaching. Je kunt daarna gaan zoeken naar nabijgelegen geocaches en filteren op basis van cache-type, moeilijkheidgraad, soort terrein, grootte en aantrekkelijkheid.

opencaching garminVoor wie niet weet wat geocaching is: dit is een soort high-tech schatzoeken waarbij je aan de hand van gps-coördinaten een bepaalde locatie probeert te zoeken. Op de aangegeven locatie is vaak een ‘schat’ verborgen, een kistje of ander object met een logboek en soms ook simpele cadeautjes. Ook zijn er geocaches waarbij je een raadsel moet oplossen of een opdracht moet doen, bijvoorbeeld jezelf fotograferen. De app is ook meteen gebombardeerd tot officiële geocaching-app van OpenCaching.com. Vanaf je Android-toestel kun je caches vinden, verbergen, loggen en delen met anderen.

Met de kompasweergave kun je een cache gaan zoeken. In de app geef je vervolgens aan dat je de cache hebt gevonden, waarbij je deze meteen als favoriet of als bezocht kunt markeren. Wil je anderen ook enthousiast maken voor het geocachen, dan is er de mogelijkheid om je vondsten te delen via e-mail, Facebook en Twitter. Je kunt zelfs vanuit de app zelf caches plaatsen en publiceren op de website.

garmin geocachingAls je de app installeert en klikt op ‘Find Cache’ krijg je meteen een overzicht van de dichtstbijzijnde caches, in satelliet- of straatweergave. Aan de hand van een rating-systeem zie je de eigenschappen van de cache. Zo weet je vantevoren wat je kunt verwachten. Eén van de eigenschappen is bijvoorbeeld hoe ‘awesome’ een cache is. Een cache waarbij je tegelijk een prachtig panorama te zien krijgt is bijvoorbeeld meer ‘awesome’ dan eentje waarbij je op een industrieterrein moet gaan zoeken. Bij elke cache is een omschrijving aanwezig, een log en eventuele hints om de cache te vinden. Kies een cache en druk op ‘Go’ om de schat te gaan zoeken met behulp van het kompas.

Downloaden: Garmin OpenCaching
Meer info: Garmin-blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 17:36
Categorie Navigatie
Onderwerpen garmin, geocaching

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.