iPhone-app Shopgids.nl wijst je de route naar winkels

Shopgids.nl stippelt je winkelroute uit aan de hand van de winkels en productcategorieën die jij wilt zoeken binnen een stad. Dat is iPhone-app in theorie, want in de praktijk laat de applicatie niet eens overal openingstijden zien.

Shopgids.nl applicatie voor iPhone en iPod touchEr is al langer een app die Shopgids heet. Die biedt een overzicht van aanbiedingen die je kan afrekenen met PayPal. De nieuwe Nederlandse iPhone-applicatie Shopgids.nl biedt een andere functionaliteit. Je voert een productcategorie in (bijvoorbeeld herenkleding of lingerie) en de applicatie zoekt in je omgeving naar winkels die ze verkopen. Bij elke winkel of eetgelegenheid staat een korte omschrijving en staan de openingstijden. Toch maakt de applicatie van YourScene googlen naar winkels niet helemaal overbodig.

Een zoekopdracht begint in een regio van 500 meter, maar je kan zelf de afstand vergroten naar maximaal tien kilometer. Als je in Drenthe woont of buiten de stad bivakkeert, kun je alleen direct op plaatsnaam zoeken. Een kaart laat met bruine bolletjes zien welke resultaten er zijn gevonden. Door op een bolletje te klikken zie je de naam van de winkel en als je daar weer op klikt, zie je het adres, de beschrijving, contactgegevens en in sommige gevallen ook openingstijden. Je kan direct naar de website van een winkel, maar die opent wel in een externe browser. Als een winkel bevalt, kun je er via de kaart een route naartoe uitstippelen. Via het tabblad ‘Nieuws’ kun je lezen over hippe producten en als er kortingsbonnen binnen je regio voorhanden zijn, wordt dat op de kaart aangegeven.

Op papier werkt Shopgids.nl prachtig, maar onze praktijkervaringen zijn helaas nog niet erg jofel. Lang niet alle winkels zijn bekend in de applicatie. Zo leverde ‘babyartikelen’ in Groningen bijvoorbeeld geen resultaten op in de hele stad. Bij andere categorieën of combinaties van categorieën slaan de resultaten volledig de plank mis. Al zoekende op ‘low-budget’ en ‘herenkleding’, kwamen we uit bij een van de duurste eet- en drinktentjes van de Noordelijke stad.

Er mag dus nog een hoop gesleuteld worden aan Shopgids.nl. Misschien werkt het in andere steden beter. Je kan altijd een gok wagen: de applicatie van YourScene is geheel gratis.

Downloaden: Shopgids.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2011, 12:58
Categorie Lifestyle
Onderwerpen aanbieding, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.