Deukweg: nieuwe iPhone-app voor autoschade herstellen

Deukweg voor iPhone is een nieuwe app om offertes mee op te vragen voor autoschade. Je kan schadeherstellers filteren op prijs en afstand.

Deukweg.nl iPhone appHet is een booming niche in de Nederlandse appwereld: applicaties waarmee je offertes kan opvragen voor autoschade. Na Fixico en Schadekiek, is er in de vorm van Deukweg nu een derde speler die de markt betreedt. Ook ditmaal maak je foto’s van de autoschade en lever je die in bij de schadeherstellers. Deukweg belooft dat minstens drie schadeherstellers binnen 24 uur met een offerte komen. Je kan ze sorteren op prijs, afstand en beoordeling.

Zo verzorgd als Fixico en Schadekiek zijn, zo simpel steekt Deukweg in elkaar. De applicatie heeft de klok van iOS 7-design horen luiden, maar weet niet precies waar de klepel hangt. De invulformulieren bij het aanmaken van een account voelen als een mobiele webpagina. En het schuifmenu rechts waarin je opdrachten, offertes en je eigen gegevens kan benaderen, schuift over de statusbalk heen. De applicatie – waarin je registreert met Facebook of met naam, wahtwoord, mail- en woonadres – wekt niet meteen vertrouwen.

Dat wil Deukweg rechtzetten met service. De dienst claimt dat je binnen 24 uur altijd 3 offertes voor je autoschade hebt in de iPhone-app. Oprichter Tom Roetgering zegt dat ze bedrijven daarvoor niet zelf hoeven te stimuleren, omdat die zelf ook graaf offertes versturen. Toch houdt Deukweg vinger aan de pols:

“We hebben intensief contact met onze Deukweg.nl-schadeherstelbedrijven; als er interessante schades bij hen in de buurt zijn sturen wij die door. We sturen bepaalde schades niet naar een bepaalde groep schadeherstellers – dat doet de concurrentie wel. Schadeherstellers kunnen zelf kiezen uit het automerk, de datum, afstand en het bouwjaar. Om de objectiviteit te waarborgen, filteren we de ingezonden offertes niet. Dat mag de consument doen. Deukweg telt op dit moment 366 schadeherstelbedrijven en elk bedrijf in Nederland kan reageren. Dat creëert voordeel.”

Deukweg iPhone invulveldenRoetgering zegt alleen met onafhankelijke FOCWA-bedrijven te werken waardoor er geen prijsafspraken zijn en klanten 4 jaar garantie hebben op het autoschadeherstel. Hij verbaast zich over de prijsverschillen in de ‘eerste paar honderd deals’ op Deukweg. “Waarom kost een deukje uitdeuken bij de ene schadehersteller 250 euro en bij een ander 600 euro?” De differentiatie moet echter niet alleen op prijsniveau plaatsvinden. Deukweg.nl heeft eveneens een reviewsysteem waarin autobezitters de hersteller beoordelen.

Of er ruimte is voor een derde speler in de autoschade-appmarkt, zal de tijd leren. Concurrenten Fixico (66 beoordelingen, 4 sterren) en Schadekiek (40 beoordelingen, 4 sterren) worden over het algemeen goed beoordeeld. Deukweg.nl is zowel voor Android als iPhone te recent uitgebracht om een goede indicatie van de gebruikerstevredenheid te krijgen.

Downloaden: Deukweg (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2014, 11:15
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerp fixico

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.