Geroemd simulatiespel Anno komt naar iPad als freemium-game

Anno: Build an Empire is een nieuwe Anno-game speciaal voor de iPad. Het spel heeft in-app-aankopen en is dus freemium.

Anno iPad 1De iPad lijkt langzaamaan een thuisbasis te worden voor oude, geprezen pc-spellen. Na Rollercoaster Tycoon en Age of Empires is er nu ook een speciale iPad-versie van strategiespel Anno aangekondigd. Anno: Build an Empire is een nieuwe game speciaal ontwikkeld voor de iPad, waarin je wederom je eigen kolonie moet stichten en onderhouden. De eerste screenshots laten de vertrouwde omgevingen uit eerdere Anno-spellen zien, maar met een twist: het lijkt te gaan om een freemium-spel met in-app aankopen. En dat zorgde bij Rollercoaster Tycoon en Age of Empires nou net voor de nodige ophef.

Details over Anno: Build an Empire zijn schaars. Ubisoft heeft de game enkel aangekondigd, met de belofte dat hij “binnenkort” in de App Store beschikbaar zal zijn. De game zal minstens iOS 6 en een iPad 2 vereisen. Over het gebruikte verdienmodel wordt niks gezegd, maar uit de eerste beelden is een hoop af te leiden. Bovenin het scherm staan bijvoorbeeld twee virtuele betaalmiddelen, iets dat je bijna alleen maar ziet in games met in-app aankopen.

Anno iPad 3
Anno iPad 2

Anno: Build an Empire wordt ontwikkeld in samenwerking met Mi’pu’mi Games, een kleine gamestudio met voormalig medewerkers van Rockstar Games. De makers hebben eerder gewerkt aan Max Payne en de Grand Theft Auto-spellen.

De Anno-reeks is iPad-gamers niet vreemd: de spin-off Anno: The Harbor verscheen in 2010 al in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2014, 10:20
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.