DE Pauze van Douwe Egberts: koffiedrinken met een iPhone-app

Douwe Egberts heeft een iPhone- en Android-app uitgebracht, waarmee je kunt afspreken om te koffiedrinken. DE Pauze is een app waarmee je, na het inloggen met je Facebook-account, kunt afspreken, je locatie doorgeven, inchecken op locaties en meer.

koffie-de-pauzeDouwe Egberts heeft vandaag een app voor iPhone en Android uitgebracht. DE Pauze is bedoeld om met vrienden af te spreken om een kop koffie te gaan drinken. De app is gratis te downloaden maar vereist wel het inloggen met een Facebook-account. En juist dat blijkt de laatste tijd bij gebruikers in het verkeerde keelgat te schieten. Vanaf vandaag verplicht de muziekdienst Spotify je bijvoorbeeld ook om met een Facebook-account in te loggen en dat leidde tot woeste reacties van gebruikers. DE Pauze geeft je ook geen keuze: de enige manier om in contact met vrienden te komen, is via je Facebook-account. Na het inloggen zie je welke vrienden de app al geïnstalleerd hebben.

Vervolgens kun je meerdere vrienden uitnodigen voor een kop koffie. Ze geven aan of ze aanwezig zullen zijn. Je kunt je locatie delen, berichten sturen en inchecken op locaties. Zo weten anderen of je er al bent en hou je meer zicht op welke mensen zullen komen opdagen. DE Pauze toont de café’s in de buurt, maar is natuurlijk ook meteen een reclame-app voor de eigen Douwe Egberts Cafés. De app laat zien welke DE-vestigingen er in de buurt zijn en welke promoties er verkrijgbaar zijn. Als je in de periode van 26 september t/m 14 oktober langskomt met twee vrienden bij zo’n Douwe Egberts Café krijg je een gratis kop koffie. De voorwaarden zijn te vinden op depauze.nl, de bijbehorende website bij de app. Helaas lukte het op het moment van schrijven nog niet om vrienden uit te nodigen; simpelweg omdat blijkbaar nog geen enkele Facebook-vriend de app geïnstalleerd heeft.

Downloaden: DE Pauze (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 12:50
Categorie Lifestyle
Onderwerp koffie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.