RTL Nieuws werft redactie voor tabletapplicatie

Uit een vacature van RTL blijkt dat het bedrijf van plan is een nieuwe RTL Nieuws-applicatie te lanceren die wordt bijgehouden door een aparte redactie.

RTL NieuwsRTL Nieuws is bezig om een nieuwe tabletapplicatie te maken, die wordt gevuld door een aparte redactie. Dat valt op te maken uit een vacature van RTL. Het bedrijf zoekt vaste en freelanceredacteuren die dagelijks van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat aan de app gaan werken. Over de precieze invulling is nog niet veel duidelijk, maar uit de omschrijving valt wel op te maken dat de applicatie speciale content krijgt die aanvullend is op bestaande nieuwsitems. Ook zal de applicatie video’s bevatten.

In de vacature staat onder meer:

Als redacteur ben je samen met de collega’s van de redactie verantwoordelijk voor het selecteren van nieuws, schrijven van aantrekkelijke teksten en samenstellen van items voor de app.

Uw uitdagingen:

  • Zelfstandig keuzes maken uit diverse nieuwsstromen en -vormen voor een optimale nieuwsmix in de app.
  • Maken van meerdere beeldbepalende verhalen / items per dag.
  • Bestaande nieuwsitems aanvullen met specifieke content voor de app.

De redactie gaat vanaf half oktober aan de slag, dus de app zal waarschijnlijk nog dit jaar uitkomen. Voor welke platformen de app zal worden uitgebracht is onduidelijk, maar het is logisch dat daar de sowieso de iPad bij zit. Momenteel heeft RTL Nieuws al een applicatie met content van de website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 14:00
Categorie Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.