Nanosec: fraaie iPhone alarm-app maakt je subtiel wakker

Nanosec: Advanced Alarm is een stijlvolle wekker-app voor de iPhone en iPod touch. De wekker heeft een voor-alarm om makkelijk wakker te worden, een analoge en digitale klok en veel instellingen.

Nanosec Advanced Alarm wekker voor de iPhoneEen van de laatste wekkerapplicaties die is uitgekomen op de iPhone en iPod touch, is Nanosec. De app wil je op een subtiele manier wakker maken en gebruikt daarvoor een aantal trucjes. Desgewenst klinkt een paar minuten vooraf aan de wekker een voor-alarm om je voor te bereiden. En als de wekker eenmaal gaat, begint die rustig maar wordt ze langzaam steeds prominenter. Als de geluiden van de applicatie niet bevallen, kun je zelf een MP3 als wekker instellen.

Nanosec heeft twee rustige layouts waaruit je kan kiezen. De eerste is een analoge klok met witte achtergronden zoals subtiele lijntjes, papierkreukels of egaal wit. De andere layout bevat een blauwe digitale klok op een donkergrijze of donkerbruine achtergrond. Voor elk thema zijn er vier achtergronden te selecteren en bij de analoge variant kun je kiezen uit een ronde of vierkante klok. Bij de digitale versie kan je kiezen uit 12-uurs of de voor ons handigere 24-uurs weergave.

Behalve de opties in het uiterlijk, heeft Nanosec ook een behoorlijk arsenaal aan ontwaak-opties. Bij de algemene instellingen kun je bepalen of je wekker een voor-alarm meekrijgt. Daarbij heb je de keuze uit negen rustige tonen. De toon die je kiest, klinkt een aantal minuten voordat de echte wekker af gaat. Standaard staat de tijdskloof op vijf minuten, maar die kun je zelf naar hartelust veranderen. Ook trillen aan of uit behoort tot de algemene opties.

Je kan maar liefst vijftig alarmen tegelijk ingevoerd hebben in Nanosec. Bij elke heb je de keuze op welke dagen hij moet af gaan, met een snelle optie voor dagelijks of op elke werkdag. Ook kan je een specifieke datum aan een wekker toekennen. Gemengd met de opties om een alarm een naam te geven, kan Nanosec dus ook prima gebruikt worden als zakelijke reminder. Je hebt zelf de opties of je het voor-alarm en de snooze-mogelijkheid wil activeren. De manier waarop je de tijd kan instellen is bij beide klokken leuk uitgevoerd. Bij de analoge klok zet je de wijzers naar het goede uur en bij de digitale variant klik je op de cijfers die dan omslaan. Het completeert het rustige plaatje dat de app biedt. Geen standaardmodules die je in veel apps tegenkomt, maar eerst een heldere uitleg op elke pagina en dan een fraaie, onderscheidende layout die je snel leert te bedienen.

De voor-alarmgeluiden die de applicatie van zichzelf heeft, zijn kort en krachtig en echte lichte ontwaak-tonen. De kwaliteit van de echte wekkers vinden we wat minder. Ze zijn vaak wel érg rustig of hebben irritant hoge tonen. Ze ontwaken misschien krachtig, maar prettig is anders. Gelukkig is er ook een optie om eigen MP3’s te selecteren. Daarbij kan je zelf instellen wanneer de volume van de muziek toeneemt.

Nanosec is een fijne applicatie, maar niet zonder eigenaardigheden. Zo staan zowel de snooze als het voor-alarm standaard op 5 minuten ingesteld. Omdat het voor-alarm niet één keer, maar elke keer voor het afgaan van het alarm klinkt, onderbreekt die pardoes het daadwerkelijke alarm. De snooze-tijd of het voor-alarm anders instellen helpt. Maar met alle mogelijkheden en het voor-alarm in ogenschouw genomen, is Nanosec een fraaie en erg complete wekker-applicatie voor een goede prijs.

Kijk voor meer wekkers op de iPhone onder de berichten-tag ‘wekker’.

Downloaden: Nanosec: Advanced Alarm (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 8:38
Categorie Diensten
Onderwerpen alarm, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.