iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 34-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 34 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: CD Scanner voor Apple Music
Heb je thuis een grote stapel oude cd’s met muziekalbums liggen, en zou je die graag eens een keer makkelijk willen digitaliseren? Dan is er nu CD Scanner voor Apple Music. Het kan een enorm gedoe zijn om al die albums die je nog van vroeger hebt handmatig op te zoeken en toe te voegen. Met CD Scanner scan je simpelweg de barcode van de cd en je wordt doorgestuurd naar de juiste pagina in de Muziek-app.

Door gebruik te maken van CD Scanner wordt de muziek in Apple Music niet jouw eigendom, want het blijft een streamingdienst. Het is daarom ook niet zo dat je de fysieke cd’s kunt weggooien als je van plan bent de muziek nog eens met anderen te delen. Daartegen heeft Apple namelijk bescherming ingebouwd. CD Scanner kan natuurlijk alsnog een uitkomst zijn als je graag je oude muziekbibliotheek wil moderniseren.

PS Er is ook een CD Scanner for Spotify.

AmpliFi Teleport

Misschien ken je AmpliFi van hun routers en mesh-systemen. Met die hardware besteedt het bedrijf aandacht aan de beveiliging van de gebruikers, en dat kan nu ook op je iPhone met AmpliFi Teleport. Je moet wel een router van AmpliFi te hebben om AmpliFi Teleport te gebruiken. Heb je een vriend(in) of familielid met een AmpliFi router? Dan kunnen zij jou gratis uitnodigen. In dat geval hoef je zelf geen nieuwe router aan te schaffen.

De app activeert een VPN op de AmpliFi router waarmee je bent gekoppeld. Dit is jouw persoonlijke VPN-server waarmee jij veiliger over het web kunt surfen zonder te worden gevolgd. Dat is vooral handig als je gebruikmaakt van een openbaar netwerk zoals in de trein of bij een koffietentje. Er wordt dus geen VPN aangemaakt op je iPhone, maar op jouw router of die van je vriend(in) of familielid.

Ben je toevallig net op zoek naar een nieuwe router? Dan raden wij een mesh-systeem aan. In onze gids over mesh-routers kopen vind je ook een systeem van AmpliFi!

Bekijk ook

Welk mesh-systeem past bij jou? Dit zijn je opties voor beter WiFi-bereik in huis

Ben je op zoek naar betere dekking voor je WiFi-netwerk in huis? Dan is een mesh-systeem misschien iets voor jou. In deze gids leggen we uit hoe een mesh-netwerk werkt en welke mesh-systemen er zoal verkrijgbaar zijn.

Maccy

Ontwerper Alex Rodinov zocht een alternatief voor de populaire klembord-manager Parcellite die hij gebruikte op een Linux-systeem. Dit alternatief is klembord-manager Maccy geworden. Met Maccy houd je gemakkelijk alles bij wat je kopieert naar het klembord op je Mac. Ook kun je gemakkelijk zoeken in de geschiedenis van je klembord. Maccy heeft een mooi, minimalistisch ontwerp die in lijn is met het design van macOS. In tegenstelling tot veel andere klembord-managers zit Maccy niet vol met allerlei functies. Het doet gewoon wat het zegt.

Maccy is gratis te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Telling Lies

Als vervolg op Sam Barlow’s populaire game Her Story is deze week Telling Lies uitgekomen. In Telling Lies zit je als speler achter een laptop met daarop gestolen beeldmateriaal uit de database van de Amerikaanse NSA. Doormiddel van interactie met de karakters (gespeeld door echte acteurs) en het aan elkaar puzzelen van beeldmateriaal baan je je een weg door het spel. Telling Lies heeft een spannend thema en is ook als 17+ beoordeeld in de App Store vanwege seksueel getint beeldmateriaal. De game is groter dan 3GB, dus zorg dat je genoeg ruimte hebt op je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 augustus 2019 om 14:36
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.